Sport
ATLETSKI MEMORIJAL BORISA HANŽEKOVIĆA

Sandra: Nisam favoritkinja
Objavljeno 4. rujna, 2018.

U Zagrebu se danas održava 68. izdanje atletskog Memorijala Boris Hanžeković, koji će prema listi prijavljenih atletičara biti među najjačima u povijesti. Nastupit će brojna poznata imena svjetske atletike, među kojima i devetero pobjednika Dijamantne lige, a ponovno će jedna od najsjajnijih zvijezda biti Sandra Perković.


Najbolja svjetska bacačica diska na “svom” će terenu nastojati ekspresno uzvratiti Kubanki Yaime Perez, koja joj je prošli petak “preotela” konačno slavlje u Dijamantnoj ligi, prekinuvši Sandrinu vladavinu u tom natjecanju. Aktualna olimpijska, svjetska i europska prvakinja ne treba posebnu motivaciju u Zagrebu.
- S obzirom na posljednje natjecanje, nisam favorit, ali gledajući ukupno sezonu, onda jesam. Sada sam bolje nego prošli tjedan, nemam temperaturu. Očekujem kako ću uz podršku publike uspjeti baciti disk do 65 metara - promuklim je glasom izjavila Perković u najavi Hanžekovićeva memorijala
Vrhunska konkurencija okupila se i u muškom skoku s motkom, gdje vrvi od osvajača medalja s velikih natjecanja. Skakat će olimpijski pobjednik Brazilac Thiago Braz, svjetski prvak iz 2015. Kanađanin Shawnacy Barber te europski doprvak Rus Timur Morgunov. Sva trojica su tijekom karijere preskakala letvicu na visinama iznad 5,90 metara, pa je realno očekivati kako bi danas mogao biti nadmašen rekord mitinga koji iznosi 5,75 m. U toj će konkurenciji skakati i hrvatski rekorder Ivan Horvat, a ništa manje teške suparnice neće imati ni Andrea Ivančević, koju na 100 m s preponama čekaju europska prvakinja, Bjeloruskinja Elvira Herman i pobjednica Dijamantne lige, Amerikanka Brianna McNeal.
- Volim trčati u jakim utrkama i nadam se kako ću se iskupiti za lošiji nastup na Europskom prvenstvu u Berlinu jer sam još uvijek u dobroj formi - najavila je Ivančević.
Osim u skoku s motkom, moguć je i rekord mitinga u skoku u dalj, a tih 8,45 pokušat će nadmašiti svjetski prvak i olimpijski doprvak, Južnoafrikanac Luvo Mayonga.
Današnja natjecanja na zagrebačkom stadionu Mladosti počinju u 18.30 sati. G. Roguljić
Bacači kugle najavili spektakl
Natjecanja na Mladosti uz Savu počinje danas u 18.30 sati, dok je uvertira za "Hanžek" odrađena sinoć kada su se bacači kugle u jedinstvenom ambijentu pored zagrebačkih fontana nadmetali za pobjedu na Memorijalu Ivana Ivančića.

Ovogodišnje izdanje je najjače od svih, na stadionu Mladosti će se nadmetati velika svjetska atletska imena, a i pored fontana je bilo vrlo zanimljivo, jer u hrvatsku metropolu došli su trenutačno najbolji bacači kugle.
Najčitanije iz rubrike