Crna kronika
PRIJAVLJENA PRIJEVARA NA INTERNETU

Nasjela na priču o "nagradnoj igri"
Objavljeno 4. rujna, 2018.
DONJI MIHOLJAC
Policiji u Slavoniji ponovno je prijavljeno više prijevara. Jedna se dogodila se i na virovitičkom području.
- U petak je u Policijskoj postaji Virovitica 23–godišnjakinja prijavila kazneno djelo prijevare. Provedenim obavijesnim razgovorom, došlo se do saznanja da je 23–godišnjakinja 30. kolovoza putem društvene mreže pronašla nagradnu igru, te istu odigrala. Nakon toga, istoga dana u kasnim večernjim satima, na svoj profil na društvenoj mreži, zaprimila je poruku kako je slučajnim odabirom postala jedan od 30 dobitnika nagrade od 1000 kuna. Nadalje, u poruci je navedeno kako 23–godišnjakinja treba dostaviti adresu stanovanja i kontakt broj i sliku osobne iskaznice s obje strane, te sliku na kojoj se vidi kako drži osobnu iskaznicu, što je ista i učinila. Naknadnom provjerom, 23–godišnjakinja je utvrdila kako je prevarena - doznajemo iz Policijske uprave virovitičko-podravske.
Nema točnih podataka o tome koju nagradnu igru je igrala 23-godišnjakinja no u subotu se oglasila hrvatska INA, jer je na lažno profilu pod logom INA-e netko na Facebooku otvorio lažni profil i objavio da “povodom godišnjice kompanije organizira nagradnu igru u kojoj dodjeljuje 40 vaučera od 1000 kuna”. Ona prava INA objavila je u vezi toga priopćenje.
- Dragi naši fanovi, još jednom vas obavještavamo kako su konstantno u tijeku lažne nagradne igre i kako se njen organizator lažno predstavlja kao INA. Ova stranica jedina je službena Facebook stranica Ine te se ovdje objavljuju nagradni natječaji koje organiziramo, a koji uvijek sadržavaju pravila natječaja i informacije o zaštiti vaših podataka. Molimo vas da sve sumnjive natječaje i poruke od strane drugih stranica koje se predstavljaju kao INA prijavite te savjetujemo da ne dijelite s njima svoje podatke. Hvala na razumijevanju - stoji u priopćenju INA-e.
Za prijevaru, ali i zlouporabu osobne isprave na području Donjeg Miholjca, osumnjičen je 40-godišnjak. MUškarac je između ožujka i lipnja preko oglasa na društvenoj mreži lažno nudio na prodaju razne predmete. Četiri osobe, koje su htjele kupiti predmete, uplatile su mu ukupno više tisuća kuna. Tijekom ožujka 40-godišnjak je na nezakonit način došao i do osobne iskaznice 51-godišnjaka te je pomoću nje podigao novac u poslovnici banke.S.Lacić
Sandra Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana