Crna kronika
NESREĆA U D. ANDRIJEVCIMA

Poginuo nakon što je Opelom izišao pred vlak
Objavljeno 3. rujna, 2018.
Od siline udarca auto je s pružnog prijelaza odbačen na 40-ak metara udaljen elektrostup
DONJI ANDRIJEVCI

Četrdesetjednogodišnji muškarac smrtno je stradao, u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima, u naletu vlaka na automobil na pružnom prijelazu u Donjim Andrijevcima. Na njegov Opel naletio je brzi vlak broj 742, koji je prometovao na relaciji Vinkovci - Zagreb.


Nesreća se dogodila u 6.12 sati na pružnom prijelazu između Radničke ceste i Trnavačke ulice u Donjim Andrijevcima.
- Provedenim očevidom policajci Postaje prometne policije Slavonski Brod utvrdili su da je do prometne nesreće došlo jer se 41-godišnji vozač automobila nije zaustavio pred prijelazom ceste preko željezničke pruge, već je automobilom ušao na prijelaz. Pri tome je došlo do udara prednjeg dijela lokomotive u lijevi bočni dio automobila. U toj prometnoj nesreći na mjestu događaja je smrtno stradao 41-godišnji vozač - doznajemo od Stjepana Kukure iz Policijske uprave brodsko-posavske.
Promet željezničkom prugom je od vremena nastanka prometne nesreće do 9.33 bio zatvoren u oba smjera, a od 9.33 promet prugom za oba se smjera odvijao izmjenično, sjevernim kolosijekom, do otklanjanja neispravnosti na južnom kolosijeku.
Kako doznaje internetski portal SBplus, poginuo je Zoran T. iz Radničkog naselja "Kolona" u Donjim Andrijevcima, a iza njega ostalo je dvoje male djece. Vlak je naletio na automobil desetak sekundi nakon što je u 6.12 sati prošao andrijevački kolodvor. Nesreća se dogodila na pružnom prijelazu koji je označen tzv. Andrijinim križem i svjetlosnim znakovima, no nije poznato jesu li svjetlnosni signali radili.
Od siline udarca automobil je odbačen s pružnog prijelaza na četrdesetak metara udaljen elektrostup, nakon čega je šasija ostala u neposrednoj blizini, dok je motor odletio stotinjak metara dalje, a nesretni Tomakić probio je žičanu dvorišnu ogradu i na mjestu poginuo. Strojovođa je zaustavio vlak 300-tinjak metara od sudara, a na lokomotivi koja ima prednje odbojnijke, vidljiva su tek manja oštećenja.
Zbog nesreće na željezničko-cestovnom prijelazu "Andrijevci", na pruzi Novska - Tovarnik - državna granica, putnike na relaciji Strizivojna - Vrpolje – Garčin i obrnuto prevozili su autobusi. Kako doznajemo iz HŽ Infrastrukture, putnici iz vlaka koji je sudjelovao u nesreći također su prevezeni autobusima umjesto vlaka 742 Vinkovci u 5.47 - Zagreb 9.23, na relaciji Andrijevci - Slavonski Brod.
Sandra Lacić
udar
OZLJEDE VOZAČA BILE SU KOBNE
JOŠ TROJE POGINULIH NA PRUGAMA
Još tri osobe poginule su na Hrvatskim prugama unatrag 15-ak dana. U nedjelju je smrtno stradao muškarac u Križevcima. Kako doznajemo, u 11,53 sati vlak je naletio na muškarca koji se nalazio na pruzi, oko 500 metara od prijelaza ceste prema Križevcima. Na njega je naletio vlak koji je prometovao na relaciji Koprivnica-Zagreb. Nesrća se dogodila na prijelazu preko pruge u Ulici Ljudevita Modeca-Bjelovarske. Dvije osobe, 32-godišnjak i 18-godišnjakinja, poginuli su na pruzi u Zaprešiću 23. kolovoza. Policija je nakon nesreće utvrđivala identitet stradalog muškarca i djevojke, a istraga u vezi ove tragedije nije završena već se pokušava utvrditi kako su se, i zašto, 32-godišnjak i 18-godišnjak našli na pruzi gdje su poginuli.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana