Regija
SMANJENJE BROJA UČENIKA U VUKOVARU

72 prvašića manje u odnosu prema prošloj godini
Objavljeno 4. rujna, 2018.
VUKOVAR
Prošle školske godine u sedam vukovarskih osnovnih škola upisano je 267 prvašića, a ove samo 195.
Podatak je to koji nedvojbeno ukazuje na odlazak mladih obitelji iz grada na Dunavu. Gradonačelnik Ivan Penava posjetio je OŠ Siniše Glavaševića u povodu početka nove školske godine i svima koji sudjeluju u obrazovnom procesu poželio puno sreće i uspjeha.
- Broj upisanih prvašića dosta je manji negoli prošle godine, no kada gledamo ukupan broj učenika u osnovnim školama stanje nije toliko loše, jer ih je devet manje nego prošle godine. Grad je izdvojio sredstva za udžbenike, učenicima su osigurani i kompleti bilježnica s motivima grada, kao i preobuka, a također i brojnim mjerama nastojimo roditeljima olakšati školovanje njihove djece te učenicima osigurati ljepše i sretnije djetinjstvo - izjavio je Penava. Dodao je kako je svim učenicima, koji su iskazali interes, bilo osigurano besplatno ljetovanje.
Slavica Mišić, ravnateljica OŠ Siniše Glavaševića, rekla je kako će tu školu pohađati oko 390 učenika. Točan se broj mijenja iz dana u dan, jer im neki učenici dolaze iz drugih škola, dok neki odlaze u inozemstvo i ispisuju se.
- Što se tiče prvašića, imamo dva prva razreda, jedan po redovnom programu s 18 učenika i drugi po modelu A koji ima 14 učenika. To je jedan razred prvašića manje negoli prošle godine, no učiteljica je otišla u mirovinu, pa nismo imali tehnološkog viška - rekla je ravnateljica.
Zahvalila je gradskim vlastima na osiguranim udžbenicima, bilježnicama i obući za učenike, naglasivši kako je time roditeljima početak školske godine manje stresan te se manje moraju brinuti o financijama i više se posvetiti uspjehu djece u školi. D.Korpoš
Možda ste propustili...

U SLATINSKOJ KNJIŽNICI I ČITAONIICI

Izložba koja SLIK-u znači „povratak kući“

HRVATSKI DUHANI KREDITIRAJU NABAVU MEHANIZACIJE

Riješili problem berača - duhan će brati strojevi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DIREKTIVA EU-A O UPOTREBI PESTICIDA

Poljoprivrednici mogu biti kažnjeni smanjenjem poticaja

2

GRADOVI PRIJATELJI BELOG MANASTIRA

Popis jedno, a suradnja nešto sasvim drugo

3

IZGRADIT ĆE I 750 PRIKLJUČAKA BESPLATNIH ZA SVE MJEŠTANE

Koška izgradila modularni pročiščivać koji radi bez obzira na broj priključaka