Regija
PRVAŠIĆI U VINKOVCIMA

Ove godine upisano je 17 prvašića više
Objavljeno 4. rujna, 2018.
VINKOVCI
Školsko zvono označilo je početak nove školske godine 2018./2019., a prvašići, njih 349, u šest vinkovačkih škola s nestrpljenjem su očekivali početak nastave.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić posjetio je Osnovnu školu Vladimira Nazora kako bi malim prvašićima zaželio uspješan početak škole.
- Dragi učenici, u novoj školskoj godini želim vam puno uspjeha i dobrih rezultata. Želim vam da vrijedno stječete nova znanja jer su i našem gradu potrebni mladi, obrazovani i vrijedni ljudi. Pred vama se nalaze nove obveze, ali i nova prijateljstava i znanja. Želimo vam da s lakoćom i veseljem te na radost svojih roditelja svladavate sve predmete u škoii. Draga djeco, poštujte i uvažavajte svoje učitelje i nastavnike. Školska godina nosi nove izazove, nova znanja i iskustva, a zajednički ćemo novu školsku godinu učiniti još boljom, kvalitetnijom i uspješnijom - rekao je Bosančić.
Kada se pogledaju statistički podatci, u Vinkovcima je u odnosu prema prošloj godini upisano 17 prvašića više, što je gotovo jedan razred, a ti podatci vesele, kako je rekao Bosančić, jer se malo koji grad može pohvaliti da ima više prvašića u odnosu prema prošloj godini.
Ravnatelj Osnovne škole Vladimira Nazora Damir Burić istaknuo je kako su ove godine upisali 67 učenika, odnosno tri razreda, te su zadovoljni brojem upisanih, no prijašnjih godina bila su i po četiri razreda.
Viši razredi pripremili su priredbu za prvašiće, a onda je nastala strka tko s kim ide u razred. Kad su učiteljice prozvale svoje učenike i učenice, sve je bilo spremno za prvi dan u školi. Veliku tremu imali su i roditelji, no u jednom veselju započela je školska godina u vinkovačkim osnovnim školama.M.Kokaj
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana