Regija
POČELA EKSPERIMENTALNA FAZA

Strizivojčani u "Školi za život"!
Objavljeno 4. rujna, 2018.
STRIZIVOJNA
Jučer je počela provedba eksperimentalne faze kurikularne reforme, a tim je povodom osječko-baranjski župan Ivan Anušić posjetio OŠ "I. B. Mažuranić " u Strizivojni.
- Od 52 škole, koliko ih je na području županije, ovo je jedna od triju, uz OŠ "Satnica Đakovačka" i osječku Prvu gimnaziju, koje su ušle u eksperimentalni program "Škola za život". Sigurno je da će se ovim unaprijediti sustav učenja i edukacije mladih ljudi tako da ih potiče na kreativnost, rješavanje problema te da uče ono što je njima potrebno - rekao je Anušić, istaknuvši da Županija puno ulaže u školstvo i obrazovanje te da u cijelosti podržava i potiče ovu reformu.
Ravnatelj Andro Mršić istaknuo je kako se škola za ove reforme priprema još od proljeća te je sve spremno za provođenje programa.
- Njegujemo moderan način rada te smo se za eksperimentalni program prijavili s namjerom da pomognemo u reformi. Nova metodologija zahtijeva i novi pristup radu, a istaknuo bih veliko zauzimanje naših nastavnika koji su prošli edukaciju, pa čak i za vrijeme godišnjih odmora. Nova metodologija ide u smjeru rasterećenja učenika, koji treba biti u prvom planu, a nastavni sadržaj se prilagođava njemu. Mi smo htjeli biti aktivan sudionik te priče, u koju, što se teorijskog dijela tiče, ulazimo spremni - istaknuo je ravnatelj napomenuvši da iako ima manjih problema oko materijalnih sredstava, ne treba dramatizirati.
- Program je zanimljiv i izazovan, nudi moderan pristup nastavi i treba u njega ‘zagristi‘ - dodao je Mršić.
Uz brojne goste događaju u Strizivojni nazočio je i đakovački gradonačelnik Marin Mandarić.M.Alduk
Možda ste propustili...

MIHOLJAČKA INDUSTRIJSKA ZONA JANJEVCI PREDSTAVLJENA TAJVANSKM ULAGAČIMA

Proizvodnja dijelova za bicikle u bivšem pogonu Borova?!

VJEŽBA ‘’OTOČKI VIROVI 2019.’’

Pokazana puna spremnost sustava

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ĐAKOVŠTINI IZRAŽEN PROBLEM IMOVINE “NA BUBNJU” ILI ČISTA SLUČAJNOST?

U županiji dražbe za devet nekretnina, pet iz Đakova

2

ĐAKOVO

Grad ruši kuću koja ometa promet

3

U GIMNAZIJI ŽUPANJA

Učenici zadovoljni “Školom za život”