Mozaik
ZORAN SUBOŠIĆ - ZOKI, GITARIST HLADNOG PIVA

Na jesen ćemo raditi na
novom albumu - to bi
bio šlag na ovu godinu
Objavljeno 4. rujna, 2018.
Ovogodišnji ljetni, mega glazbeni festival na orahovačkom jezeru donio je tisućama posjetitelja mnoštvo sjajnih hrvatskih glazbenih imena, uz čije su hitove uživali mladi iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja. Uvodni, ili kako ga je organizator nazvao, nulti dan, bio je znaku dvaju sjajnih bendova, Krankenšvestera i posebno Hladnog piva. Hladno pivo je kao i uvijek oduševilo tisuće, a nakon koncerta uhvatili smo sekunde slobodnog vremena popularnog gitarista Piva Zorana Subošića - Zokija.
Što kažete na Ferragosto, kakav je osjećaj biti u Orahovici?
- Prije svega moram reći da je ovo jezero idealno mjesto za ovakav festival. Priroda je predivna, okoliš i ambijent vrhunski, a grad Orahovice nije daleko, postoji kamp, sve je pri ruci, jednostavno ne znam što bi čovjek na kontinentu više mogao poželjeti.

Otvorili ste Ferragosto, i to kombinacijom starih i novih hitova, što je bio pun pogodak:
- Pa da, tako smo se dogovarali i ispalo je vrhunski. U prvom svom izlasku odsvirali smo nekoliko dobrih starih hitova, a u drugom kombinirali nove i stare i svi smo se super zabavili. Taj nulti dan zna biti jako zeznut, jer ljudi misle, ono, radni je dan, baš neće biti nešto, ali očito je da su svi uspjeli dobiti godišnji odmor pa je atmosfera bila vrhunska. Oduševljeni samo ovim festivalom i ovom atmosferom i definitivno ćemo se uvijek rado vratiti.

Planovi za dalje, nakon ljeta, radi li se nešto novo?
- Ljeto je bilo potpuno popunjeno, bili smo dva puta u Sloveniji pa nekoliko puta ponovno u Slavoniji, uglavnom odradili smo niz sjajnih svirki. Mi uvijek nešto radimo, ali sada smo preko ljeta imali jednu malu kreativnu pauzu što se tiče benda, ali poznato je da Mile radi na soloalbumu i tko zna možda će još netko iz benda pokušati u takvim vodama. Ako sve bude u redu, na jesen ćemo početi pripreme za novi album i to bi nekako bio šlag na ovu godinu.

Mora vas veseliti što mladi i dalje uživaju u vašim hitovima i prepoznaju istinsku, pravu rock-glazbu.
- Pa da, ovo je nama sada već treća generacija koja nas prati. Kad smo počeli svirati, sjećam se, baš je vaš novinar iz Glasa Slavonije Darko Jerković, koji je radio intervju s nama, rekao: Vama će uvijek dolaziti stare i posebno nove generacije jer ako napraviš dobar album, slušat će se i nakon 20 godina. I to se pokazalo točnim, ako napraviš nešto dobro i daš sve od sebe u svirci uživo, to mora trajati. Mišljenja sam da bez svirke uživo glazba umire, možeš se ti vrtjet na radiju, ali ako ne sviraš među ljudima, nema od toga sreće, a mi smo oduvijek bili koncertni bend – zaključio je Zoki.V.Grgurić
Vladimir Grgurić
Možda ste propustili...

BIOGRAFIJA IZLAZI 5. SVIBNJA

Lady GaGa o godinama kokaina

GEOFFREY RUSH

Dobio odštetu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NICHOLAS LYNDHURST

Ne može više gledati “Mućke”

2

EKIPA FILMA “UFURAJ SE I PUKNI” U OSIJEKU

Volimo kad nam kažu da se dugo nisu ovako nasmijali

3

MYA-LECIA NAYLOR

Umrla mlada britanska glumica