Mozaik
LETEĆI ODRED

"Pošteno do kraja"
Objavljeno 4. rujna, 2018.
Iako je njihov zvuk oduvijek bio lagani pop-rock, dečki iz Letećeg odreda uvijek su imali pjesme sa snažnim porukama. Tako je i s posljednjim singlom „Pošteno do kraja“, u čijem su naslovu savršeno opisali ono čemu teže u životu i glazbenoj karijeri – poštenom načinu u svemu i do kraja, načinu kojemu bi trebao težiti svatko od nas. Bez obzira na to što smo izloženi brojnim izazovima i pošteno nije možda najpopularnija metoda danas, od nje nikada ne treba odustati jer uvijek će postojati idealisti poput Letećeg odreda koji će nas podsjećati na nju.
Iako je nastala prije mnogo godina, tema ove pjesme je bezvremenska i pokazuje kako se stvari u društvu jako sporo mijenjaju, što je komentirao i sam autor Denis Dumančić:
"Pjesma je nastala prije desetak godina, no u to vrijeme mislio sam da bi tekst mogao biti pretežak za nas i ono vrijeme, ali sam onda shvatio kako je upravo ovaj tekst svevremenski. Pjesma ‘Pošteno do kraja‘ govori o tome kako su neke stvari teško popravljive, ali bez obzira na sve i u kakvom stanju i okruženju se nalazimo, mislim da bi čovjek trebao ostati na svom putu i ako stvari ne mogu biti drukčije, neka onda bar pošteno fura svoje do kraja.“J.Kn.
Jasminka Knežević
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ADRIJANA BAKOVIĆ OSJEČKA PJEVAČICA

Meni je melodija osobno najvažnija stavka pjesme

2

VELIKI TELEVIZIJSKI I RADIJSKI SPEKTAKL - DORA

U Opatiji se bira pjesma za Eurosong 2019. u Izraelu

3

HRVATSKE KOPRODUKCIJE NA BERLINALEU

Prikazani filmovi “Šavovi” i “Bog postoji, njeno ime je Petrunija”