Mozaik
LETEĆI ODRED

"Pošteno do kraja"
Objavljeno 4. rujna, 2018.
Iako je njihov zvuk oduvijek bio lagani pop-rock, dečki iz Letećeg odreda uvijek su imali pjesme sa snažnim porukama. Tako je i s posljednjim singlom „Pošteno do kraja“, u čijem su naslovu savršeno opisali ono čemu teže u životu i glazbenoj karijeri – poštenom načinu u svemu i do kraja, načinu kojemu bi trebao težiti svatko od nas. Bez obzira na to što smo izloženi brojnim izazovima i pošteno nije možda najpopularnija metoda danas, od nje nikada ne treba odustati jer uvijek će postojati idealisti poput Letećeg odreda koji će nas podsjećati na nju.
Iako je nastala prije mnogo godina, tema ove pjesme je bezvremenska i pokazuje kako se stvari u društvu jako sporo mijenjaju, što je komentirao i sam autor Denis Dumančić:
"Pjesma je nastala prije desetak godina, no u to vrijeme mislio sam da bi tekst mogao biti pretežak za nas i ono vrijeme, ali sam onda shvatio kako je upravo ovaj tekst svevremenski. Pjesma ‘Pošteno do kraja‘ govori o tome kako su neke stvari teško popravljive, ali bez obzira na sve i u kakvom stanju i okruženju se nalazimo, mislim da bi čovjek trebao ostati na svom putu i ako stvari ne mogu biti drukčije, neka onda bar pošteno fura svoje do kraja.“J.Kn.
Jasminka Knežević
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HRABRI NAŠIČANI USPELI SE NA MONT BLANC

Mont Blanc san je za mnoge planinare, a za nas je postao stvarnost

2

HUGH JACKMAN NA TORONTO FILM FESTIVALU

Snimajući film upoznao sam svijet politike i ne želim mu niti primirisati

3

TURNEJOM EXPERIENCE + INNOCENCE UPRAVO OBILAZE EUROPU

U2 i četvrt stoljeća redefiniranja rock-koncerata