Autoglas
FIAT 500X

Povratak u budućnost
Objavljeno 4. rujna, 2018.
Fiat 500X ima motore s tri i četiri cilindra što jamči do 20 % manju potrošnju goriva od benzinaca i 20 % je tiši od dizelaša

Fiat 500X, talijanski crossover, redizajniran je izvana i u unutrašnjosti novim detaljima i tehnologijom koja udovoljava najaktualnijim potrebama mobilnosti u brzorastućem segmentu. Upravo u ovoj klasi Fiat 500X već je predvodnik na talijanskom i europskom tržištu, na kojima se afirmirao kao jedan od pet najprodavanijih automobila u segmentu još od 2016.


Novi 500X ima potpuno redizajniranu vanjštinu s novim LED farovima i LED prednjim svjetlima te redizajniranu unutrašnjost, koje dodatno naglašavaju već afirmiran i nepogrešiv identitet modela 500, a istodobno donose veću funkcionalnost i udobnost. Osim toga, novi model prvi put kod marke Fiat nudi potpuno novu obitelj motora s tri i četiri cilindra koja jamči zadovoljstvo pri vožnji, do 20 % manju potrošnju goriva od benzinskih prethodnika i 20 % je tiša od sličnih dizelskih modela s turbopunjačem. Iskustvo vožnje je ugodno, udobno i sigurnije nego ikad zahvaljujući novim sustavima za pomoć pri vožnji koji su u osnovnoj opremi za sve verzije. Automatski sustav za raspoznavanje prometnih znakova u kombinaciji sa sustavom za praćenje brzine Speed Advisor vozačima omogućuje izbjegavanje prekoračenja brzine vožnje prilagodbom, jednim klikom, brzine vozila na temelju informacija očitanih na prometnim znakovima po putu, dok se sustav za pomoć pri zadržavanju u prometnom traku upotrebljava kao sustav upozorenja za nehotično napuštanje prometnog traka na autocestama.

Za plasiranje 500X na tržište Fiat je izradio videouradak u trajanju od dvije i pol minute, inspiriran filmom „Povratak u budućnost”*.
Milan Bugarić
// PREMIJERA //
Vremenska kapsula
Novi videouradak bazira se na konceptu uzbudljivog putovanja kroz vrijeme u kojem mladi par kreće iz šezdesetih godina u modelu Fiat 600 iz tog razdoblja, a završava u sadašnjosti za upravljačem novog modela 500X. U filmiću se pojavljuje i glumac Christopher Lloyd u ulozi policajca.