Kultura
ORGULJE SV. MARKA - WIDOR

Orguljske simfonije integralno
Objavljeno 4. rujna, 2018.
Četvrti koncert u ciklusu 5. međunarodnog orguljskog festivala Orgulje sv. Marka održat će tri orguljaša: Simone Vebber, Pavao Mašić i Marco Cortinovis, u srijedu, 5. rujna, a na programu su: Ch.-M. Widor: Orguljske simfonije, op. 13, br. 1-3. Koncert se održava u sklopu projekta integralne izvedbe orguljskih simfonija Charles-Marie Widora.
Simone Vebber rođen je u Trentu. Studirao je povijesne orgulje kod Lorenza Ghielmija na Međunarodnoj muzičkoj akademiji u Milanu. Diplomirao je klavir i orgulje na Konzervatoriju Francesca Antonija Bonportija u Trentu, a kasnije orgulje i na Scholi cantorum u Parizu, gdje je studirao u razredu Jean-Paula Imberta. Među osvojenim nagradama izdvajaju se prve na talijanskim natjecanjima u Alessandriji i Pistoiji te na Orguljskome natjecanju "J. S. Bach" u francuskome gradu Saint-Pierre-lès-Nemours te na Međunarodnome orguljaškom natjecanju "J. J. Fux" u Grazu. Dobitnik je i Nagrade "Peter Hurford" na Orguljaškome natjecanju Međunarodnog orguljskog festivala u St. Albansu 2011.
Marco Cortinovis rodom je iz Bergama, a orgulje i orguljsku kompoziciju učio je kod Andree Macinantija na Konzervatoriju Girolama Frescobaldija u Ferrari. Bio je polaznik brojnih majstorskih tečajeva Marie-Claire Alain, Erica Lebruna, Jorisa Verdina i Andreasa Liebiga. N.Vek.
Možda ste propustili...

JAVIO SE AUTOR IZ NEW YORKA

Hub čestitao Osječanima

KRALJEVIĆ ČUPERKO KAZALIŠTA SMJEŠKO

Što nas čini lijepima i pametnima?

U DEVET ZEMALJA OVE JESENI

12 premijera prema djelima Mire Gavrana

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN OSJEČKE MATICE HRVATSKE DO KRAJA GODINE

Prva monografija o radu Matičinog ogranka Osijek

2

ZNANSTVENO-STRUČNI SKUP U VUKOVARU

Počinje trodnevni skup 17. Ružičkini dani

3

USPJEH CRKVENOG PJEVAČKOG DRUŠTVA MIR

Belišćani osvojili zlato u Grčkoj