Svijet
IDE NA DRAŽBU

Poklonjenu Vespu papa će prodati
Objavljeno 2. rujna, 2018.
Papa Franjo dobio je na poklon personaliziranu Vespu od talijanskog kluba ljubitelja tog prijevoznog sredstva. Skuter, koji mu je poklonjen u nedjelju u Rimu, bijele je boje s vatikanskim grbom, a broj tablice je BF362918 i predstavlja inicijale njegovog prezimena Bergoglio, papinskog imena Franjo, godinu rođenja (1936.) i datum kada je dobio Vespu - 2. rujna 2018.
Uz Vespu ide i bijela kaciga. Osamdesetjednogodišnji papa ne planira voziti skuter, koji je originalni model 50R iz 1971. godine. Vatikanski nadbiskup Konrad Krajewski, papinski almoner, isprobao je Vespu u nedjelju i planira je ponuditi na dražbi, objavio je Vatikan.
Inače, ovo nije prvi put da papa Franjo poklonjena motorna vozila odlučuje prodati na dražbama, a novac je redovito išao za potrebite. Tako je 2013. papa odlučio prodati svoj Harley Davidson na aukciji, a novac je je išao za obnovu hostela i pučke kuhinje koje vodi Caritas. Papa je motocikl dobio kada je 35 tisuća zaljubljenika u Harley Davidson stiglo u Rim kako bi proslavilo 110. rođendan američkog brenda. Mnogi su se parkirali na Trg svetog Petra, gdje im je Papa udijelio blagoslov. Tijekom obraćanja motoristima, Papa je tada upozorio na to da su moć i užitak među stvarima koje mogu izgurati Boga i zamijeniti ga prolaznim ljudskim idolima koji na kraju donose nove oblike ropstva i smrti. ”Ovo je dragocjen poklon koji nas je usrećio, zbog kojeg osjećamo bliskost našeg biskupa sa siromašnima”, rekao je ravnatelj Caritasa Rimske biskupije. H
Možda ste propustili...

PRIGODOM DRUGOG SVJETSKOG DANA SIROMAŠNIH

Papa osudio “galamu nekih bogataša”

NA GRANICI IZRAELA I GAZE VODE SE NAJŽEŠĆE BORBE OD 2014.

Hamas ispalio 400 raketa na Izrael

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana