Crna kronika
DVA ODVJETNIŠTVA PODIGNULA TRI OPTUŽNICE

Lovac optužen za smrt prilikom lova
Objavljeno 3. rujna, 2018.
VARAŽDIN - Varaždinsko i koprivničko državno odvjetništvo podignulo je tri optužnce protiv triju osoba zbog raznih kaznenih djela. Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 22. kolovoza, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 43-godišnjaka kojeg se tereti da je 29. listopada 2017. kod mjesta Sudovec, kao lovac i sudionik organiziranog lova, suprotno propisima o nošenju lovačkog oružja i lovnom redu prema kojima je morao nositi lovačku pušku tako da cijev ne bude usmjerena prema drugom lovcu, već pri nošenju mora biti usmjerena u zrak ili u zemlju, u kretanju šumskim puteljkom nosio na ramenu lovačku pušku u kojoj je bilo streljivo i koja nije bila zakočena. Tereti ga se da je takvu pušku započeo neoprezno skidati s ramena zbog čega je došlo do opaljenja puške prema muškarcu koji je hodao iza njega, a patrona ga je pogodila u lijevu stranu lica i nanijela mu teške ozljede, od kojih je preminuo istog dana. Odvjetništvo tereti 43-godišnjaka za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.
Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podignulo je optužnicu, pred koprivničkim Općinskim sudom, protiv 44-godišnjaka zbog prijetnji policiji. Muškarca se optužnicom tereti da je 14. veljače 2017. u Koprivnici, u stanju neubrojivosti zbog psihičke bolesti, u kojem nije bio sposoban upravljati svojom voljom niti razumjeti značenje svojih postupaka, poslao poruku na službeni e-mail policijske uprave u kojoj je naveo da će ih sve poklati i razbiti postaju.
U optužnici je predloženo da se okrivljeniku odredi prisilni smještaj prema odredbama Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama.
Varaždinsko Općinsko državno odvjetništvo podignulo je i optužnicu protiv 45-godišnjaka zbog krijumčarenja ljudi. Četrdesetpetogodišnjaka se optužnicom tereti da je 14. kolovoza ove godine, kao dio međunarodnog krijumčarskog lanca, na području Rijeke primio na prijevoz u svoje osobno vozilo četvoricu državljana Turske koji nisu imali važeće vize te su na ilegalan način ušli u Republiku Hrvatsku, s ciljem da ih protuzakonito prebaci u Sloveniju za obećanu naknadu od 500 eura po osobi. U krijumčarenju ljudi je spriječen jer su ga policajci zaustavili istoga dana u mjestu Cerje Nebojse.S.Lacić
 
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana