Crna kronika
U BEKTEŽU 22 VATROGASCA

Muškarac (64) opečen u eksploziji i požaru u kući
Objavljeno 2. rujna, 2018.
Eksplozija je u kući razbila nekoliko unutarnjih zidova, ali se urušio i dio vanjskog zida

Šezdesetčetverogodišnji muškarac ozlijeđen je u eksploziji i požaru u subotu u svojoj kući u Bektežu na kutjevačkom području.


Prvo se oko 14.50 sati čula eksplozija, a potom je izbio i požar. Kako doznajemo, nije se radilo o eksploziji plinske boce, nego o eksploziji plina koji je iz boce istjecao, najvjerojatnije zbog neispravno postavljene instalacije.
Muškarac je prevezen u Opću županijsku bolnicu Požega, no za sada nije poznata težina njegovih ozljeda. Na mjesto požara odmah su odjurila 22 vatrogasca.
- Nakon dolaska na mjesto intervencije, zatekli smo kuću cijelu zadimljenu, a ondje je bila i ozlijeđena osoba. Od siline eksplozije muškarac je bio opečen po licu i rukama pa su vatrogasci prvo pomogli unesrećenome i stavili ga na nosila do dolaska liječničke ekipe Hitne medicinske pomoći. Odmah se pristupilo gašenju požara, no u unutrašnjosti kuće bilo je puno stvari, od krpa, starih madraca i starog namještaja, pa je trebalo vremena da se to ugasi. Požar smo gasili izolacijskim aparatima, a dio stvari je iznesen ispred kuće i vani gašen. Kad smo sve ugasili, vidjeli smo da je kuća od eksplozije prilično uništena, da je razbijeno nekoliko unutarnjih zidova, ali urušio se i dio vanjskog zida kuće pa je prijetio urušavanjem - doznajemo od Tomislava Ašenbrenera, zapovjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kutjevo.
U intervenciji je sudjelovalo osam vatrogasaca DVD-a Kutjevo, dva vatrogasca Javne vatrogasne postrojbe požeško-slavonske županije, 10 pripadika DVD-a Bektež te dva vatrogasca Industrijskog DVD-a Kutjevo.
Nedugo nakon eksplozije i požara, oko 17.15 sati, izbio je požar na kući u Mlinskoj ulici u Požegi. Požar je izbio nedugo nakon što je Požegu pogodilo veliko nevrijeme s kišom, tučom, jakom vjetrom i udarima gromova. U kući nije bilo nikoga, no u dvorišnom objektu bio je sin vlasnika kuće koji je požar pokušao ugasiti sam.
- Pokušao sam gasiti, ali požar je bio prevelik i jedva sam izvukao živu glavu - kratko nam je kazao nakon što je izišao samo u kratkim hlačama i bos.
Vatrogasci JVP Požega došli su na intervenciju s jednim vozilom i s dva šmrka pokušavali sanirati požarište. Već tada je cijeli krov nestao i sve grede su izgorjele i srušile se. Ubrzo je došlo i drugo vatrogasno vozilo kojim su vatrogasci požar napali i iznutra objekta, tako da je požar oko 17, 45 sati ugašen i požarište stavljeno pod kontrolu.
Sandra Lacić/AGM Kruna
KROVIŠTE KUĆE POTPUNO IZGORJELO
Požar u požeškoj Mlinskoj ulici ugasili su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Požega.

- Kratkotrajno nevrijeme koje je zahvatilo Požeštinu zadalo je dosta posla vatrogascima. Dok smo sanirali posljedice nevremena i ispumpavali podrum obiteljske kuće, stigla je dojava o požaru krovišta na obiteljskoj kući u Mlinskoj ulici u Požegi. Potpuno je izgorjelo krovište od 150 metara četvornih, a spriječeno je širenje požara na donji dio objekta te na susjedni objekt. Na intervenciji je sudjelovalo osam vatrogasaca JVP-a Grada Požege s tri vozila - doznajemo od požeških vatrogasaca. Točne uzroke eksplozije i požara u Bektežu, te ovoga u Požegi, utvrdit će policija očevidom. Za sada nije poznata ni težina ozljeda 64-godišnjaka.
Možda ste propustili...

NEVJEROJATNA KRAĐA TRAJALA MJESECIMA

Ukrao 599 stabala iz šume kod Voćina

KRAĐU POČINIO 33-GODIŠNJAK

Krao alat iz kuće u Batini

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DROGA PRONAĐENA U OSIJEKU

Prijavili mladiće zbog marihuane

2

DARDA

Krađa zrcala i robe iz kamiona

3

POTRAGA SPAŠAVATELJA NA SAVI JOŠ NIJE DALA REZULTATA

Nestali ribič još nije pronađen