Osijek
RUJANSKI SAJAM ANTIKVITETA

Izlagači ponudili pune štandove, posjetitelji to maksimalno iskoristili!
Objavljeno 1. rujna, 2018.

Rijetko kad se dogodi da se u Tvrđi prve subote u mjesecu ne pronađe slobodno parkirališno mjesto, a upravo to događalo se ove subote prilikom još jednog uspješnog Sajma antikviteta. Ne samo da su parkirališna mjesta bila prepuna, već i Trg Svetog Trojstva gdje je više od stotinu izlagača ponudilo brojne predmete, rukotvorine, prehrambene proizvode i štošta drugo na prodaju. Sreću da pronađe upravo ono što joj je potrebno imala je Dragica Petričević iz Antunovca koju smo zatekli nakon kupnje starinske kutije za šivanje.


-Bila mi je jako lijepa, a i šijem pomalo pa mi dobro dođe. Stane puno sitnica potrebnih za šivanje i baš sam zadovoljna što sam je kupila i to po 30 kuna nižoj cijeni nego što je prodavač tražio. Nemam uvijek toliko uspjeha, ali uvijek kupim ako mi se nešto sviđa – poručila je Petričević koja u svojoj starinskoj zbirci kod kuće ima i desertne tanjuriće koje je, kaže, nedavno kupila također na Sajmu antikviteta. Nije samo ona pronašla ono što je tražila, već su na Sajmu uživali i njezini unuci koje je počastila ukusnim langošicama. Kaže kako neće propustiti niti Sajam antikviteta u listopadu, a dolazi i zimi ako je baš te prve subote u mjesecu bez obaveza.


Nadaleko poznat Sajam antikviteta ne propušta ni Antonio Mandić, prodavač koji izlaže starine već pune dvije godine. Sajam ocjenjuje odličnim i kaže da kupaca ima i to svih generacija.
-Zainteresirani su i stari i mladi za ovo što nudim, a to su razni starinski predmeti. Ne mogu reći da je nešto traženije od drugoga, jer se jednako zanimaju i za križeve, svjećnjake i druge ukrase koje nudim. A cjenkanja ima, naravno, jer ljudi obično vole spuštati cijene. Uostalom i mi kad nabavljamo robu volimo se cjenkati – iskreno će mladi prodavač koji se raduje i sljedećem Sajmu antikviteta za mjesec dana.
Uobičajeno, nije bilo štanda na kojima nismo zatekli kupce. Ruke su zadovoljno trljali i kupci i prodavači, a Osječanima omiljena manifestacija bila je i prigoda za ugodno druženje i kvalitetno provedeno subotnje prijepodne. M. Mihelić

Vukašinović: Broj posjetitelja i izlagača potvrda je uspješnosti Sajma

Zadovoljan je bio i direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović, naglasivši kako je i ovaj prvi Sajam antikviteta nakon godišnjih odmora jednako uspješan kao i svi prethodni, ne samo prema broju posjetitelja, već i broja izlagača.
-Velik broj izlagača svakodnevno nam se javlja, a što je velika potvrda uspješnosti ove manifestacije. Očekujemo da ćemo ubuduće imati još veći broj izlagača, odnosno mogućnost da ih ondje bude još i više. Drago mi je da je bilo puno onih koji su se vidjeli nakon godišnjih odmora upravo u Tvrđi, na Sajmu – ocijenio je Vukašinović.

Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike