Crna kronika
STOP NA GRANICI

Državljanin BiH zaustavljen s lažnim ispravama
Objavljeno 1. rujna, 2018.
STARA GRADIŠKA - Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, uhvaćen je 34-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine s lažnim hrvatskim dokumentima.
- Osumnjičeni je 29. kolovoza u 19.35, pristupio izlaznoj granici na graničnom prijelazu Stara Gradiška, kao putnik u automobilu austrijskih registracijskih oznaka, s kojim je upravljao 28-godišnji srpski državljanin. Izvršenom graničnom kontrolom utvrđeno je da je za 34-godišnjim državljaninom BiH, od strane Norveške, izdano upozorenje u Schengenskom informacijskom sustavu o zabrani ulaska i boravka u šengenskom prostoru. Pregledom vozila u pretincu suvozača pronađene su krivotvorene isprave: hrvatska putovnica, osobna iskaznica i vozačka dozvola, s fotografijama osumnjičenog, ali na ime druge osobe - doznajemo od Stjepana Kukure iz PU brodsko-posavske.
U prekršajnom postupku 34-godišnjaku su naplaćene novčane kazne, a u upravnom postupku mu je određena zabrana ulaska i boravka u Europskoj uniji u trajanju od jedne godine. Prijavljen je i zbog krivotvorenja isprave. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana