Osijek
OSIJEK DOMAĆIN DRŽAVNOG SKUPA

Čak 350 nastavnika matematike posvećeno inovacijama u nastavi
Objavljeno 30. kolovoza, 2018.
U gotovo do posljednjeg mjesta ispunjenoj Dvorani Josipa Jurja Strossmayera na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u četvrtak je otvoren državni stručni skup nastavnika ‘‘Inovativna nastava matematike‘‘. Dvodnevni je to skup u organizaciji Odjela za matematiku Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, Udruge matematičara Osijek i Agencije za odgoj i obrazovanje, namijenjen učiteljima i nastavnicima matematike, čiji je cilj predstaviti suvremene metodičke pristupe poučavanju matematike, intenzivirati suradnju nastavnika matematike u Republici Hrvatskoj te na taj način potaknuti razvoj modernih metoda poučavanja i poduprijeti proces popularizacije matematike u društvu.
Drugo je izdanje ‘‘Inovativne nastave matematike‘‘ okupilo više od 350 osnovnoškolskih i srednjoškolskih nastavnika matematike iz cijele Republike Hrvatske, pred kojima su uvodne govore održali pročelnik Odjela za matematiku Sveučilišta u Osijeku Kristian Sabo, viša savjetnica za matematiku pri Agenciji za odgoj i obrazovanje Jelena Noskov, predsjednik Udruge matematičara Osijek Nenad Šuvak, te zamjenica osječkog gradonačelnika Žana Gamoš, koja je svim okupljenima zaželjela ugodan boravak u našem gradu te uspješan početak nove školske godine.
Na skupu će osam pozvanih predavača kroz zanimljive teme predstaviti svoju inovativnost i iskustva u poučavanju matematike te predstaviti izazove novih tehnologija, ali i vrijednost klasičnih pristupa u nastavi. Osim njihovih predavanja, bit će održana serija kratkih predavanja i radionica pod vodstvom osnovnoškolskih, srednjoškolskih i sveučilišnih nastavnika i suradnika, ljudi koji žive nastavu matematike i svakodnevno se susreću s metodičkim izazovima poučavanja. D. Miklić
Pozvani predavači
Pozvani su predavači: Nenad Bakić s Instituta za razvoj i inovativnost mladih; doc.dr.sc. Franka Miriam Brueckler (Zadaci iz davnine); doc.dr.sc. Dubravka Glasnović Gracin (Što kada predznanje otežava usvajanje novog sadržaja? Konceptualne promjene u istraživanju i nastavnoj praksi); prof.dr.sc. Branko Grisogono (Aktualne klimatske promjene i olujna nevremena); Lidija Kralj iz Ministarstva znanosti i obrazovanja; prof.dr.sc. Mirko Polonijo (dr.sc. Margita Pavleković - poticajni primjer inovativne/og učiteljice/učitelja); dr.sc. Vesna Vlahović Štetić (Poučavamo li za transfer ili za školske ispite?) i prof. Šime Šuljić (Uloga i mjera informacijsko-komunikacijske tehnologije u nastavi matematike).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike