Crna kronika
ZAUSTAVILI GA U VIROVITICI

Pijan upravljao automobilom bez jedne gume
Objavljeno 31. kolovoza, 2018.
Nakon triježnjenja vozač će policajcima morati objasniti zašto je vozio auto samo na "felgi"
VIROVITICA

Dok većina vozača pokušava zamaskirati bilo kakve tehničke neispravnosti na svom vozilu, čisto da se ne vidi izvana, 34-godišnjaku koji je zaustavljen u četvrtak u Virovitici to nije palo na pamet. On je vozio automobil sa samo tri gume, lijevom stražnjom felgom grebao je po asfaltu!? Bio je i pijan.


- U četvrtak u 1.10, tijekom kontrole prometa na Trgu bana Josipa Jelačića u Virovitici, policajci Policijske postaje Virovitica zatekli su 34-godišnjaka, kako nevezan sigurnosnim pojasom i pod utjecajem alkohola od 1,67 promila upravlja tehnički neispravnim vozilom virovitičkih registracijskih oznaka, na kojemu je nedostajala guma na stražnjem lijevom kotaču. S obzirom na to da je prijetila opasnost od daljnjeg činjenja prekršaja, vozač je doveden u Policijsku postaju Virovitica, a zatim i na liječnički pregled u Dom zdravlja Virovitica. Protiv vozača slijedi optužni prijedlog - doznajemo od Josipa Štajdohara, glasnogovornika Policijske uprave virovitičko-podravske.
U protekle dvije godine, prema statistici MUP-ova Biltena o sigurnosti cestovnog prometa, policajci su na hrvatskim cestama zatekli 26.822 tehnički neispravna vozila. U 2016. godini zaustavljeno ih je 15.358, a prošle ipak nešto manje - 11.464.
Što se tiče alkohola, nema dana da netko u Hrvatskoj ne vozi pijan ili ne izazove prometnu nesreću. Tako je u srijedu oko 10.50 u naselju Čemernica nesreću izazvao pijani 63-godišnjak. On je pod utjecajem alkohola od 1,14 promila upravljao automobilom virovitičkih registracija. Uključujući se u promet s mosta na cestu u Zagrebačkoj ulici, nije propustio sva vozila. U tom trenutku naišlo je vozilo virovitičkih oznaka kojim je upravljao 58–godišnjak. Došlo je do udara prednjeg lijevog dijela u desnu bočnu stranu vozila 63–godišnjaka, koji je prekršajno prijavljen.
U srijedu je samo u Osječko-baranjskoj županiji zaustavljeno pet pijanih vozača u prometu, a u dvije nesreće sudionici su imali alkohola u krvi. U 4.20 u Črnkovcima se dogodila prometna nesreća u kojoj je biciklist teško ozlijeđen. Vozač auta, 22-godišnjak iz Viljeva, imao je 1,22 promila alkohola u krvi. Biciklist pak na sebi nije imao reflektirajući prsluk ili biciklističku odjeću, kao ni upaljena svjetla na biciklu. U 11.45 u Osijeku se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške ozljede, a jedan od sudionika imao je 0,51 promil alkohola u krvi.
Sandra Lacić
Anum, nihice
Muraed nosulis. Eperes M.
Pijani vozač zaustavljen u Pakracu
U Ulici braće Radić u Pakracu u srijedu oko 7.40 prometni su policajci zaustavili Škodu daruvarskih registracija kojom je upravljao 60-godišnjak. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da vozač u krvi ima 2,50 promila alkohola. Policajci su vozača smjestili u posebnu policijsku prostoriju do otrježnjenja i protiv njega slijedi optužni prijedlog. U srijedu je od 9 do 13 sati policija provela akciju na području Policijske postaje Belišće. Pri tome je utvrđeno ukupno 38 prekršaja, od čega su se 23 odnosila na nekorištenje sigurnosnog pojasa, sedam na korištenje mobitela u vožnji, a osam na neke druge prekršaje u prometu.
Možda ste propustili...

VIŠESATNA INTERVENCIJA NA PAGU

Vatrogasci spasili Zrće od požara