Crna kronika
OPĆINSKI SUD OSIJEK

Nastavljeno suđenje zbog smrti djevojke
Objavljeno 31. kolovoza, 2018.
OSIJEK
Na Općinskom sudu Osijek u četvrtak je nastavljeno suđenje Ivanu Ljušaninu (20) iz Vuke koji je 2. prosinca prošle godine u Kuševcu izvazvao prometnu nesreću u kojoj je poginula 20-godišnja djevojka Marinela Trupeljak, a Damir Đambić kao putnik zadobio višestruke teške ozljede. Iako se predviđalo da će jučer biti i kraj suđenja te izricanje presude, vještaci nisu uredno preuzeli pozive za raspravu, najvjerojatnije zbog godišnjih odmora te se presuda očekuje krajem rujna ili početkom listopada.
Podsjetimo, odvjetništvo tereti 20-godišnjaka da je oko 1.30, sjedeći za upravljačem BMW-a, s 1,79 promila alkohola u krvi i bez vozačke dozvole vozio BMW Radićevom ulicom iz smjera Ivanovaca Đakovačkih prema centru Kuševca. U optužnici stoji da je brzina prije slijetanja automobila bila 150 kilometara na sat, a dozvoljeno je 50! Kod kućnog broja 46 izgubio je kontrolu nad upravljačem vozila, nakon čega je BMW zaplesao na cesti, sletio u kanal i snažno se zabio u betonsko postolje šahta. Vozilo je potom odbačeno u zrak, udarilo je u rub betonskog mosta kućnog broja 46, a naposljetku i u stražnji gornji dio parkiranog automobila. U daljnjem je kretanju BMW udario i u stablo te se zaustavio u kanalu.
Marinela Trupeljak zadobila je teške ozljede zbog kojih je dan kasnije preminula u KBC-u Osijek. Teško je ozlijeđen i 31-godišnji Đambić, koji je zbog višestrukih prijeloma nekoliko mjeseci proveo u bolnici. Đambić je istražiteljima rekao da je Ljušanin te noći vozio brže od 200 kilometara na sat te da ga je upozorio da uspori jer je kolnik bio mokar od kiše.
U prvim izvješćima navodilo se kako je BMW vozio 31-godišnjak, no istraga je pokazala da je to ipak bio 20-godišnjak. Te večeri, svi troje bili su u kafiću u Josipovcu Punitovačkom. Ljušanin se branio da se, nakon što su naručili drugu bocu votke, ničega ne sjeća, pa tako ni nesreće. Tvrdio je i da nikada prije nije izazvao prometnu nesreću, što je opovrgao svjedok Stjepan Kopljar, koji je naveo da zna da je Ivan Ljušanin imao prometnu nesreću s Renaultom Lagunom u prvoj polovini studenog prošle godine, na cesti između Vuke i Beketinaca. Prema izjavama svjedoka, Ljušanin se često hvalio kako vozi, a nema položen vozački ispit. U istražnom zatvoru nalazi se od 7. prosinca 2017. godine.
Sandra Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike