Tehno
WHITE SHARK GK-1801 IMPERATOR, GM-1607 NAPOLEON, SHEBA

Vrhunski gamerski trojac za uspješan povratak u školske klupe
Objavljeno 31. kolovoza, 2018.
Ova tipkovnica izvrsno će svoj posao odraditi i u ispunjavanju školskih obaveza

Pred nama je posljednji vikend prije početka nove školske godine, školske obveze, knjige, učenje, predavanja, nastava, brojne aktivnosti - sve je to pred đacima, ali i studentima, koji će također vrlo skoro početi svoju novu akademsku godinu.


Tradicionalno u ovo doba posvetimo koji redak tom događaju, iz našeg kuta gledanja. Tehnološkog kutaka, bez kojeg, priznat ćete, nema ni uspješnog školovanja. Međutim, taj tehnološki dio ne mora biti dosadan i strogo orijentiran, nego zabavan i šireg spektra – od učenja do zabave. Upravo takav je i naš prvi tekst o povratku u školu. Možda ste primijetili to "prvi", dakle, ovaj put, posvetit ćemo ne jedan, nego nekoliko tekstova školskim (ili bar na neki način s time povezanim) temama, a u prvom dijelu pišemo o White Shark GK-1801 Imperator, White Shark GM-1607 Napoleon, White Shark Sheba. Redom: tipkovnici, mišu i stolici. Sve skupa s potpisom White Shark, a to znači – proizvodi za igrače.

Sjedi i uživaj

Možda će neki pomisliti - kakve veze imaju igraći proizvodi sa školom. No mi stvari gledamo iz drugog kuta. Ako gamerska oprema može zadovoljiti zahtjeve igrača, onda svakako može zadovoljiti i one zahtjeve kada se istom tom opremom koristimo u edukativne svrhe. Dakle, to što je riječ o boljoj perifernoj opremi od one koja nam je potrebna samo za školske obveze, samo je plus. Ako ste pak roditelji, gledajte to i ovako: kupnjom igraće opreme uštedjet ćete ako budete morali kupovati naknadno igraću opremu, uz onu koju ste namijenili sada za školske potrebe. Naš osvrt počet ćemo sa stolicom. Naravno, ovo nije bilo kakva stolica. Ona je posebno prilagođena igračima, a takav pedigre donosi atraktivan izgled i visoku kvalitetu izrade. Umjetna koža izuzetno je meka na dodir, a spužva unutar postave pruža udoban oslonac za sjedenje i leđa. Stolica je podesiva po visini, tako da će odgovarati za svaku visinu radnog stola, a nasloni za ruku mogu se podići ako smetaju. Njezina nosivost je 150 kg. Osim tijekom igranja, kada ćete se osjećati kao da sjedite u kakvom sportskom sjedalu, stolica će izvrsno ispuniti i zahtjeve kada budete učili. Sate i sate moći ćete provesti uz knjigu bez ukočenosti, udobno smješteni u stolici White Shark Sheba. Dostupna je u trgovini Šmit Electronic po cijeni od 1150 kuna.

Mehanika za igrače

Druga dva proizvoda su igraći miš White Shark GK-1801 Imperator i igraća tipkovnica White Shark GM-1607 Napoleon. Krenut ćemo od potonje, tipkovnice. Ona je ono što se i očekuje od prave igraće tipkovnice – mehanička. To znači izuzetno dobar osjećaj pri tipkanju i dugovječnost njezina rada. White Shark GM-1607 Napoleon donosi američki raspored tipki, na koji se lako priviknuti, iako bi neki radije tu vidjeli naš standardni raspored. Za tipkanje u mraku tu je decentno plavo pozadinsko osvjetljenje, a osim za igranje tipkovnica će izvrsno svoj posao odraditi i u ispunjavanju školskih obaveza. Povezivanje s računalom odvija se USB vezom. Cijena u trgovini Šmit Electronic iznosi samo 399 kuna. S obzirom na mehaniku, pozadinsko osvjetljenje i općenito kvalitetnu izradu, povoljnije od ovoga teško možete naći. Treći dio našeg prvog dijela „povratka u školu“ čini miš White Shark GK-1801 Imperator. Miš je jedan od elemenata, odnosno periferija, na koji smo osobno izuzetno osjetljivi. Možemo preživjeti rad na bilo čemu, ali ako je miš loš, dojam rada na računalu, a s njim i produktivnost padaju u vodu. Da ipak takav dojam nema ni vaš školarac, pobrinut će se White Shark GK-1801 Imperator. Miš donosi optički senzor koji nudi rezoluciju do 4000 DPI, ali i brzinu osvježavanja do 1000 Hz. Osim toga, registrirat će i nagle pokrete do čak 20 G. Izgled je decentan, umjeren, rekli bismo pitom, tako da i ne otkriva svoj gamerski gen. Decentno plavo svjetlo tek će malčice otkriti igraću namjenu. Cijena miša samo je 200 kuna, što je opet više no povoljno. Kao stolica i tipkovnica, tako je i White Shark GK-1801 Imperator dostupan u trgovini Šmit Electronic. Kupnju dakako obavljate online na www.smit-electronic.hr.
Marin Režić
Ako gamerska oprema može ispuniti zahtjeve igrača, onda svakako može ispuniti i edukativne svrhe
Cijena miša samo je 200 kuna, što je opet više no povoljno