TvObzor
FOX: NOVA DRAMSKA SERIJA “TRUST”

Bogatstvo, intrige i borba za goli život u moćnoj dinastiji Getty
Objavljeno 31. kolovoza, 2018.
Serija, temeljena na istinitim događajima, prati onaj dio obiteljske povijesti koji počinje 1973. otmicom nasljednika Gettyjevog naftnog carstva

Nova intrigantna serija "Trust" temeljena je na istinitim događajima koji su pogodili obitelj Getty sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a počinje se emitirati 5. rujna u 21.55 na kanalu FOX. Zvjezdana glumačka postava predvođena je Donaldom Sutherlandom, filmskim veteranom čije stvaralaštvo u filmskoj industriji traje već duže od 50 godina, zatim Hilary Swank, dobitnicom dvaju Oscara, za fantastične izvedbe u "Djevojci od milijun dolara“ i "Dečki ne plaču“, Brendan Fraser zvijezda je filmova "Mumija“, "Začaran“ i "Fatalna nesreća“, a Anna Chancellor britanska glumica koja je zapaženije uloge ostvarila u "Četiri vjenčanja i sprovod“ i "Vodič kroz galaksiju za autostopere“. Autor serije Simon Beaufoy kreirao je i proslavljene filmove "Milijunaš s ulice" i "127 sati". Danny Boyle, Oscarom nagrađeni redatelj "Milijunaša s ulice“, "Trainspottinga“, "127 sati“ ujedno je i jedan od redatelja serije.


Nezamisliv uspjeh i enormno bogatstvo gotovo uvijek za sobom povlače intrige, uspone i padove, bilo financijske bilo moralne. Takav kolaž događaja pratio je i obitelj Getty, koja je dobrim dijelom 20. stoljeća nosila titulu najimućnije obitelji na svijetu. John Paul Getty (Donald Sutherland) ekscentrični je starješina obitelji Getty, koji živi potpuno nekonvencionalnim životnim stilom u tudorskom dvorcu, čiji je kućni ljubimac lav, ima harem ljubavnica i vjerojatno je najimućniji čovjek na svijetu. Međutim, ono što pokreće ljude na vrhuncu, pa tako i starog Gettyja, zapravo nije novac, nego moć. Serija, temeljena na istinitim događajima, prati onaj dio obiteljske povijesti koji počinje 1973. otmicom nasljednika Gettyjeva naftnog carstva. Naime, unuk moćnog tajkuna, John Paul Getty III. (Harris Dickinson) živi u Rimu kao umjetnik i, potpuno suprotno obiteljskom imidžu, provodi se do granica izdržljivosti trošeći hrpu novca na razne opijate. Takav životni tempo dovodi ga do financijskih problema, koji na prvi pogled izgledaju lako rješivi s obzirom na obiteljsku pozadinu. Međutim, stari Getty se ne odvaja lako od svog novca, pogotovo ne za financiranje lagodnog života svog unuka. Nakon dojave o otmici Johna III. od talijanske mafije, obitelj Getty razilazi se u mišljenjima što se stvarno dogodilo i je li zlatni mladić uopće otet.

Djed Getty uvjeren je da je unuk sam inscenirao otmicu ne bi li se domogao veće količine novca, a majka (Hilary Swank) jedina je uvjerena u istinitost priče te se samostalno angažira ne bi li spasila sina. Taj događaj pokrenut će lavinu koja će gotovo uništiti obitelj Getty, unatoč iznimnom trudu starog Johna da održi ugled i ne poklekne pred pritiskom koji će se stvoriti oko te priče.
Nikola Kučar
Možda ste propustili...

NESVAKIDAŠNJI BRAZILSKI PJEVAČ I GITARIST JOAO GILBERTO (1931. - 2019.)

Kralj melankolije svijetu je darovao Bossa Novu

PRIČA O 50 GODINA NOVIH FOSILA – ZA DOBRA STARA VREMENA

Veliko slavlje glazbe, tradicije i ljubavi, za sve generacije 1. listopada u Lisinskom