TvObzor
NOVA TV: POČINJE 12. SEZONA "PROVJERENOG"

Emisija koja mijenja društvo nabolje
Objavljeno 31. kolovoza, 2018.
Najgledanija domaća istraživačka emisija nastavlja pričati priče koje moraju biti ispričane

Nakon ljetne pauze "Provjereno" se vraća na male ekrane i s novom sezonom kreće u četvrtak, 6. rujna, u večernjem terminu. Pod uredničkom palicom Ivane Paradžiković i uz dobro poznata novinarska imena koja su prošle sezone dobila pojačanje – Anu Malbašu i Kristana Došena - istraživačka emisija Nove TV nastavit će donositi neispričane priče, ukazivati na nepravde te mijenjati društvo i živote ljudi nabolje.


“Početkom svake sezone mi u redakciji osjećamo isto uzbuđenje kao da prvi put izlazimo pred kamere. Tako dočekujemo i ovu jesen, već jedanaestu zaredom. Iako nas tijekom ljeta nije bilo na ekranima, marljivo smo radili i pratili što se događa s pričama koje smo počeli prije ljetne stanke", ispričala je Ivana Paradžiković. "Jednoj djevojci, čiju smo životnu priču pratili, odobren je lijek koji joj doslovce život znači, pridonijeli smo oslobađanju nedužnog čovjeka iz zatvora i spriječili njegovo izručenje zemlji gdje bi mu život bio ugrožen. Nastavljamo pratiti priču o odnosu prema radnicama u tekstilnoj tvornici Boxmark, jer naša je reportaža izazvala i zanimanje austrijske državne televizije koji su se također uključili u slučaj".
Uz sve te priče, Provjereno nastavlja donositi i neke nove nevjerojatne, intrigantne i dosad neispričane slučajeve, poput medicinskog fenomena žene kojoj se zbog ugriza komarca u tijelu razmnožavaju crvi, a liječnici ne mogu mjesecima pronaći rješenje njezinom stanju.
Poseban značaj u emisiji i ove će sezone imati inspirativne, životne priče. "Smatramo našom odgovornošću podsjećati ljude da život itekako može biti lijep i da mnogo toga ovisi o našem pogledu na njega. Sve u svemu, jedva čekamo početak nove sezone, a sudeći prema mailovima, pozivima i porukama, znamo da smo i gledateljima nedostajali", zaključila je Ivana Paradžiković.
Nikola Kučar