TvObzor
YOU - NAJKOMPLICIRANIJA LJUBAVNA PRIČA IKAD

Kad ljubav postane opsesija
Objavljeno 31. kolovoza, 2018.

Obožavatelji Penna Badgleya (Dan iz “Tračerice”) i Shay Mitchell (Emily iz “Slatkih malih lažljivica”) neće morati dugo čekati njihov povratak na male ekrane. Prvi zajednički projekt nekadašnjih tinejdžerskih zvjezdica, drama s elementima psihološkog trilera “You”, počinje se prikazivati na Lifetimeu od 9. rujna. Serija se prvo razvijala za kabelsku televiziju Showtime, još prije tri godine, no tamošnji čelnici procijenili su kako ne bi postigla dobar uspjeh nađe li se na njihovu rasporedu. Nakon podužeg vremena, u travnju prošle godine, Lifetime je naručio punu sezonu od deset epizoda. S obzirom na potpuno drukčiji žanr, nadamo se da će nam protagonisti pokazati i drugu stranu spektra svojih glumačkih sposobnosti.


Greg Berlanti i Sera Gamble autori su scenarija koji se temelji na bestseleru spisateljice Caroline Kepnes, bivše novinarke Entertainment Weeklyja. Serija “You” moderna je priča koja postavlja pitanje: Što biste učinili za ljubav? Kad briljantni direktor knjižare Joe (Bedgley) upozna spisateljicu u nastajanju Beck (Elizabeth Lail, “Jednom davno”), njegov odgovor postaje kristalno jasan: Apsolutno sve. Koristeći blagodati interneta i društvenih mreža kao alat za prikupljanje najintimnijih detalja zahvaljujući kojima će joj se približiti, šarmantna i nespretna simpatija koja se rađa među njima vrlo brzo postaje opsesija dok Joe tiho i neprimjetno uklanja svaku prepreku – i osobu – koja mu se nađe na putu. Lifetime je još krajem srpnja potvrdio i drugu sezonu serije koja će se temeljiti na nastavku romana Caroline Kepnes “Skrivena trupla”, a čija produkcija kreće kasnije ove godine. Zasad je poznato samo to da će druga sezona slijediti Joea dok ga njegova potraga za ljubavi vodi u Hollywood, mjesto gdje se snovi mogu ili ostvariti ili razbiti u komadiće.

- "You" je najkompliciranija ljubavna priča ikad. Romantični triler usredotočen na vezu dviju osoba koja je otišla predaleko, serija istražuje kamo se povlači linija između ljubavi i opsesije. U nevjerojatno talentiranim rukama naših predivnih scenarista Grega i Sere, znamo da će ovaj projekt biti poseban – izjavila je Liz Gateley, urednica programa Lifetimea. Međunarodna prava za seriju prodali su Netflixu, što znači da će ova internetska televizija držati ekskluzivna prava na premijeru serije izvan Amerike (osim u Kini).
Adrian ANDREJEK
ŽANR: triler

AUTOR: Greg Berlanti, Sera Gamble

ULOGE: Penn Badgley, Elizabeth Lail, Shay Mitchell, Zach Cherry

MREŽA: Lifetime

DATUM: 9.9.

EPIZODA: 20