TvObzor
PICKBOX: NOVA IZRAELSKA SERIJA "LET HEROJA"

Koliko je snage potrebno da biste se izborili za ono što volite?
Objavljeno 31. kolovoza, 2018.
Mislio je da je izgubio sve, ljubav svog života, vjeru, prijatelje... rat, u kojemu je sudjelovao prije 11 godina, ostavio je tragične posljedice...ali jedan telefonski poziv, ni ne sluteći, promijenit će sve.

Dramatična triler serija "Let Heroja" (When Heroes Fly) inspirirana je jednim od najprodavanijih izraelskih romana pisca Amira Gutfreunda, o četiri prijatelja, ratnih veterana Specijalne Izraelske Vojne jedinice, koji se, 11 godina nakon završetka rata, ponovno okupljaju zbog vrlo intimne i delikatne situacije. No spremni su proći pakao, samo kako bi pronašli svoj mir.


Radnja počinje završetkom Izraelsko-libanonskog rata 2006. godine u kojemu se četvorica najboljih prijatelja pripremaju za konačan povratak svojim domovima. Jedanaest godina nakon završetka ratnih misija, prijatelji su krenuli svatko svojim putem, svatko sa svojim pričama, problemima, osobnim tragedijama.
Djevojka Yaeli (Ninet Tayeb) ljubav je života mladića Aviva (Tomer Kapon) i sestra Dubija (Nadav Naytes) koja je nestala i vjeruje se da je mrtva. No kada njezinu sliku u lokalnim novinama ugleda Bandu (Moshe Ashkenazi), koji živi i radi u Južnoj Americi, počinje njihova avantura života koja ih vodi u Kolumbijsku džunglu. Na tom putu svatko od njih četvorice suočit će se s vlastitim traumama i osobnim psihološkim granicama.
"Let Heroja", redatelja Omri Givrona osvojila je na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu nagradu za najbolju seriju.
"Samo ću zahvaliti Bogu. Život na izraelskoj televiziji nije uvijek lagan no kada imate seriju koja je uspjela to je iz razloga što su na njoj radili ljudi koji vole svoj posao i zato velika hvala svima. Ova serija suočava se s posljedicama rata, i zato ću samo reći – vodite ljubav, a ne rat", rekao je, nakon što je primio nagradu, glumac Tomer Kapon.
S izrazito uvjerljivom glumom, posebnom razradom karaktera i nepredvidljivim scenarijem, ova serija, snimana u Izraelu i Kolumbiji, vrlo je strastvena i prepuna nevjerojatno realističnih scena. Kroz epizode gledatelji će se susresti sa širokom paletom emocija i dinamičnim neočekivanim, dramatičnim ali i romantičnim te tužnim scenarijem. Serija je to, zapravo, o prijateljstvu, zacjeljivanju, pružanju drugih prilika, gubitku, no posebno o ljudskoj moći i snazi koja postaje nemjerljiva kada je u pitanju ljubav.
"Let Heroja" ekskluzivno gledajte na Pickboxu u MAXtv Videopaketima na pretplatu od 1.rujna kao i na Pickbox.tv samostalnoj usluzi gdje možete iskoristiti probno razdoblje od 30 dana i sadržaj gledati potpuno besplatno.
Nikola Kučar
GLAVNI GLUMAC O SERIJI
Glavnu ulogu u serijalu "Let heroja" tumači Tomer Kapon u ulozi Aviva Danina, koji u kratkom promotivnom intervjuu govori o snimanju u Kolumbiji i suradnji s ostalim glumcima.

Upoznajte nas sa serijom i vašim likom Avivom?

Serija je vrlo izraelska, posebice jer se bavi vojskom, no ide puno dalje od te prvotne premise. Prije svega, to je priča o prijateljstvu, zatim o suočavanju s vlastitim demonima i na kraju to je zaprava tragična ljubavna priča, koja se nastavlja na stravične događaje koje je moj lik Aviv, prepun krivnje i traume, doživio tijekom Izraelsko-libanonskog rata.

Kako je bilo snimati seriju?

Vrlo neobično, jer radnja neprestano skače iz jednog vremena u drugi. U stvari ne mogu to ni objasniti, jer je serija zapravo podijeljena na dva dijela, stoga moje je mišljenje kako smo zapravo snimali dvije serije istodobno. Primjerice, nakon što bi završili snimanje tužne scene sahrane, morali smo se istog trena prebaciti na scenu vjenčanja.

Kako ste se pripremali za snimanje u Kolumbiji?

Primili smo jako puno cjepiva. Moshe (koji u seriji igra lik Bende) studira španjolski pa nas je neprestano izluđivala.

Kako je bilo raditi sa ostatkom glumačkom ansambla?

Kemija među nama na setu i izvan njega bila je vrlo interesantna. Stvorili smo neobičnu dinamiku kakva se rijetko viđa na setovima. Ljubio sam Moshe svakih pet sekundi, dok za dečke mogu reći smo postali nerazdvojni poput braće.

Kako bi nekome preporučili seriju "Let Heroja" ?

Gledajte seriju bez predsrasuda i cinizma. Zaboravite na sve i prepustite da vas vodimo kroz nevjerojatnu priču o prijateljstvu, zacjeljivanju, ljubavi i pružanju drugih prilika.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CATE BLANCHETT

Dvostruka oskarovka koja je u glumi završila slučajno

2

INTERVJU: TIN OSTREŠ /PSIHOMODO POP, T.O./

Puštam stvari da idu svojim tokom, nema forsiranja

3

NAKON VELIKE TRAGEDIJE ZDRAVKO ŠKENDER VRAĆA SE NA SCENU

Glazba me vodi na neka ljepša mjesta