TvObzor
LIFE OF AGONY U SKLOPU EUROPSKE TURNEJE DOLAZE U TVORNICU KULTURE

Mitsko ime američke i svjetske nezavisne scene prvi put u Hrvatskoj
Objavljeno 31. kolovoza, 2018.
Grupa predvođena pjevačicom Minom Caputo, gitaristom Joey Z-jem i basistom Alanom Robertom osnovana je 1989., a svijet osvojila fantastičnim debutom “River Runs Red” iz 1993.

Kultna njujorška alt metal četvorka Life Of Agony, mitsko ime američke i svjetske nezavisne scene dolazi 24. listopada u zagrebačku Tvornicu kulture na svoje prvo hrvatsko gostovanje i to u sklopu turneje ”Rise Of The Underground” koja prati prošlogodišnji album ”A Place Where There‘s No More Pain”.


Grupa predvođena pjevačicom Minom Caputo, gitaristom Joey Z-jem i basistom Alanom Robertom, osnovana je 1989., a svijet osvojila fantastičnim debutom “River Runs Red” iz 1993., izdanjem kojeg je Rolling Stone uvrstio među 100 najboljih metal albuma svih vremena. U istom desetljeću objavili su još dva albuma, “Ugly” i “Soul Searching Sun”, nakon čega su se prvi put razišli. Prvi reunion trajao je od 2003. do 2011., tijekom kojih su izbacili ploču “Broken Valley”. Drugi reunion započet je 2014. i dosad je donio hvaljen album ”A Place Where There‘s No More Pain” te novitet na tradicionalno najnestabinijoj poziciji u bendu. Trojci se u siječnju pridružila bubnjarka Veronica Bellino koja je dosad nastupala s Jeffom Beckom i Richiem Samborom.
Povijest grupe Life Of Agony prepuna je uspona i padova, kao i osobnih kriza, tragedija i velikih životnih promjena (vokalistica Mina Caputo jedna je od najpoznatijih transgender osoba u glazbenom svijetu), članova benda koje se jasno mogu čuti u njihovim pjesmama. Bend je još u 90-ima kroz tri albuma stvorio izuzetno jaku i vjernu fan bazu zahvativši metal i grunge publiku, ali i surađujući i nastupajući s izvođačima kao što su Metallica, Ozzy Osbourne, Red Hot Chili Peppers, Biohazard, Megadeth i mnogi drugi.
Nikola Kučar
PREDGRUPE
BillyBio, solo projekt Billyja Graziadeia, nekadašnjeg člana Biohazarda i Powerfloa, i grupa All Hail The Yeti, nastupit će kao specijalni gosti na europskoj turneji Life Of Agony, koja 24. listopada stiže i u Tvornicu kulture.

Nakon uspješne zajedničke turneje po Zapadnoj obali SAD-a Life Of Agony odlučili su pozvati BillyBio i na seriju koncerata na Starom Kontinentu. "Billy nam je poput obitelji i raditi s njim svaki dan i čuti ga kako svira stare stvari nešto je posebno ne samo za nas nego i za sve koji su odrasli na staroj sceni", izjavio je basist LOA Alan Robert. Set BillyBio koji dolazi i u Zagreb, uključuje, dakako, pjesme sa soloalbuma, ali i nekoliko Biohazard klasika.

All Hail The Yeti, odlična kalifornijska metal trojka, koja svoje utjecaje crpi na potezu od Downa i Pantere do countryja, ima zadatak prva nastupiti svaku večer turneje. Grupin četvrti studijski album bit će objavljen krajem godine, a najavio ga je singl "Slow Season".
Možda ste propustili...

SUPERVAL- KONCERT ŠKOLSKIH BENDOVA ODRŽAT ĆE SE U VELIKOM POGONU TVORNICE KULTURE

Fantastična priča o entuzijazmu dvije učiteljice

TREĆA SEZONE SERIJE “SLUŠKINJINA PRIČA”

Nastavlja se borba protiv izopačenog fundamentalizma