Ekonomija
OSJEČKI SAJAM

Vukašinović: Jesenski sajam kruna je godine
Objavljeno 30. kolovoza, 2018.
Na Jesenskom sajmu bit će i iznenađenja

Brojčanik na internetskoj stranici Osječkog sajma pokazuje da je do nove sajamske manifestacije manje od 40 dana, prvi petak i vikend u listopadu tradicionalno su rezervirani za Osječki jesenski sajam. Ova priredba programski obuhvaća poljoprivredu, prehranu, graditeljstvo, stanovanje, zdravlje, ekologiju, a sve zbog podizanja regionalne konkurentnosti i održivog razvoja. Alen Vukašinović, direktor Osječkog sajma, tvrtke organizatora, ne skriva kako je upravo ova manifestacija vrhunac.


- Bez obzira na to što sve sajamske priredbe jednako tretiramo, "Jesenski" je ipak kruna godine. Ali cilj nam je isti - poticanje poduzetništva i u tom smjeru pripremamo "Jesenski" kako bismo svim izlagačima dali što veću vidljivost i omogućili kontinuitet tijekom cijele godine. S druge strane imamo posjetitelje kojima želimo omogućiti zadovoljstvo obilaska Sajma, a da se u onom gospodarskom dijelu, tijekom kupnje, upoznaju s novim proizvodima - ističe Vukašinović.
Ipak, ne skriva kako je i njima kao organizatoru cilj ostvariti komercijalni uspjeh, jer, ne zaboravimo, Osječki sajam je trgovačko društvo, pa žele organizirati priredbu s povećanjem prihoda i broja izlagača u odnosu prema godini prije. U tome će im zacijelo pomoći činjenica da je Osječki jesenski sajam prepoznat kao brend.
- To, u ovo vrijeme žestoke konkurencije, jest olakšavajuća okolnost, ali je nama i obveza, da ispunimo očekivanja kako izlagača tako i posjetitelja - kaže naš sugovornik.
U sklopu Jesenskog sajma održat će se i 23. Nacionalno ocjenjivanje kvalitetnih sorti meda, u organizaciji HGK - ŽK-a Osijek. Ono je dio manifestacije Dani meda u Hrvatskoj, koja će promovirati pčelinje proizvode preko degustacije, prodaje, savjetovanja i edukativnih aktivnosti.
Na Osječkom jesenskom sajmu bit će i nekih iznenađenja, ali Vukašinović ih za sada ne otkriva...
Dario Kuštro
21.

Osječki jesenski sajam prigoda da je i da se predstave jedinice lokalne samouprave, LAG-ovi, tematske asocijacije i udruge
IZLOŽBA ŽENSKOG PODUZETNIŠTVA
U suradnji i pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, u sastavu sajma, naći će se i 5. Izložba ženskog poduzetništva s prezentacijom proizvoda i usluga, djelatnosti, dostignuća i mogućnosti razvoja ženskog poduzetništva u našoj županiji.

OPG-ovi, obrti, tvrtke, domaće radinosti i udruge čiji su nositelji, vlasnici ili upravitelji žene - poduzetnice, koji imaju interes za sudjelovanje pod ovim pokroviteljstvom više informacija o uvjetima izlaganja i prijavama za sudjelovanje mogu dobiti pozivom na brojeve: 302-415, 302-441 i 302-414.
Najčitanije iz rubrike