Crna kronika
NAKON ŠTO JE DIJETE UBO NOŽEM U NATKOLJENICU

Istražni zatvor napadaču iz osječkog kina
Objavljeno 30. kolovoza, 2018.
OSIJEK - Sudac istrage odredio je istražni zatvor protiv 24-godišnjaka koji je prošle subote ubo nožem u nogu dijete u kinu Cinestar u osječkom trgovačkom centru Portanova.
- Sudac istrage odredio mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja djela - doznajemo od Miroslava Rošca, glasnogovornika Županijskog suda u Osijeku. Sudac istrage odredio je istražni zatvor 24-godišnjaku zbog dva kaznena djela - pokušaja nanošenja teške ozljede te prijetnje, jer postoje osobite okolnosti koje upućuju na opasnost da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke te zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti kaznena djela ili da će počiniti teže kazneno djelo kojim prijeti.
Osječko državno odvjetništo sumnjiči 24-godišnjaka da je 25. kolovoza oko 21.30, u dvorani kina u trgovačkom centru u Osijeku, revoltiran bukom koju su tijekom projekcije filma stvarala djeca, u namjeri da teško tjelesno ozlijedi dvoje djece, najprije višenamjenskim rasklopnim nožem mahao u predjelu njihovog prsišta, a u jednom trenutku nožem ubo jedno dijete u predjelu unutarnje strane desne natkoljenice i time mu nanio ubodnu ranu. Osnovano se sumnja da je potom zaprijetio djeci što je kod njih izazvalo osjećaj straha za vlastiti život.
Podsjetimo, nakon što je 24-godišnjak napao dječaka, prijetelji 15-godišnjaka su se razbježali, a pobjegao je i napadač kojeg je policija ipak vrlo brzo pronašla. U kinodvorani došlo je do panike i prekinuta je projekcija filma. Utrčali su zaštitari Cinestara, a ubrzo su stigli Hitna pomoć i policija. Dječak je srećom lakše ozlijeđen.
Prema Kaznenom zakonu tko drugoga teško ozlijedi ili mu teško naruši zdravlje kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina. Međutim, tko to kazneno djelo počini prema, među ostalima, i prema osobi posebno ranjivoj zbog njezine dobi, očekuje ga zatvorska kazna od jedne do osam godina. Zbog prijetnje, kazna se kreće od šest mjeseci do pet godina, no 24-godišnjaka se sumnjiči za pokušaj nanošenja teške ozljede, pa kazne prema istom Kaznenom zakonu mogu biti i puno blaže. Ovaj okrutni napad u punom kinu svoj epilog dobiti će na sudu. S.Lacić
Možda ste propustili...