Svijet
PLAŠI GRAĐANE SAD-A DEMOKRATIMA

Trump upozorava na "ljevičarsko nasilje"
Objavljeno 30. kolovoza, 2018.
Američki predsjednik Donald Trump upozorio je da će njegove politike biti "nasilno" poništene ako demokrati pobijede na izborima 6. studenoga za Predstavnički dom i Senat, javlja u srijedu BBC. Na izborima koji se tradicionalno održavaju sredinom mandata aktualnog predsjednika, birat će se 435 članova Predstavničkog doma, 35 od 100 članova Senata i 36 od 50 državnih guvernera, kao i brojni ostali državni i lokalni dužnosnici. Ishod izbora važan je za Trumpa jer će o tome ovisiti kako će u posljednje dvije godine mandata provoditi svoj program. Prema Trumpovim riječima upućenim čelnicima Evangeličke Crkve, izbori će biti "referendum" o slobodi govora i vjere, a to ugrožavaju "nasilni ljudi".
Obratio se konzervativnim kršćanskim skupinama za pomoć i poručio da su samo jedan glas od toga da "sve izgube".
"Ovdje se ne radi o tome da vam se nešto sviđa ili ne, nego o time da će poništiti sve što smo učinili i to će učiniti brzo i nasilno. Nasilno, jer ako pogledate Antifu, oni su nasilnici", kazao je Trump. Antifa, podsjeća BBC, odnosi se na ekstremne ljevičarske skupine koje se redovito sukobljavaju s ekstremnim desničarskim skupinama.
Pozivajući evangeličke vođe da iskoriste svoj utjecaj kod birača, Trump im je kazao da imaju "golemu moć".
"U ovoj su sobi ljudi koji propovijedaju za gotovo 200 milijuna ljudi. Ovisno o kojoj nedjelji govorimo", rekao je Trump.
Republikanci trenutno drže većinu u oba doma Kongresa, no neki demokrati predviđaju "plavi val".H
Možda ste propustili...

POZITIVNO GLEDAJU NA BIVŠEG SOVJETSKOG VOĐU

Staljin u Rusiji nikad popularniji

ČETIRI I POL MJESECA PROSVJEDA U SRBIJI

"Srbi su zaslužili bolje od Vučića, Vulina..."

GORI PARIŠKA KATEDRALA NOTRE-DAME

U plamenu jedna od najljepših građevina na svijetu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana