Kultura
NAGRADA DJEČJOJ KNJIZI I KAŠMIR PROMETU

Više od 30 slikovnica na kineskom
Objavljeno 29. kolovoza, 2018.
Završio je 25. BIBF (Beijing International Book Fair), u okviru kojeg je ove godine, u dva najposjećenija pavoljona E1 i E 2, po uzoru na Sajam dječje knjige u Bologni, održan i 1. sajam dječje knjige (Beijing International Children‘s Book Fair). Nakladnicima iz Hrvatske, Dječjoj knjizi i Kašmir prometu te autorima Andrei Petrlik Huseinović i Kašmiru Huseinoviću, dodijeljena je nagrada Reader’s Choice Award 2018. Ovi nakladnici na BIBF-u izlažu samostalno drugu godinu, a ovu je godinu njihov nastup potpomoglo Ministarstvo kulture i HGK-a. Na sajmu ih je posjetila Bisera Fabrio, predstavnica Veleposlanstva RH u NR Kini.
Do sada je na kineskom objavljeno 30-ak njihovih slikovnica, a ove godine na sajmu je predstavljeno kinesko izdanje Pinocchia i Alise u zemlji čudesa, a do kraja će godine na kineskom biti objavljene slikovnice Kašmir Huseinovića i Andree Petrlik Huseinović - Vremeplov, Kad sanjam i Oblici.
Autori su u paviljonu W4 dobili i svoj zid s crno-bijelom ilustracijom iz slikovnice Mačak u čizmama, ali ne onaj koji poznajete, koji su svaki dan oslikavala djeca i roditelji, a autori su se svakodnevno družili s čitateljima. N.Vek.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

O MAUROVIĆU U MSU

Erotski i pornografski stripovi

2

DAMIR ZLATAR FREY, REŽIRA “OTHELLA” U HNK-u U OSIJEKU

Naučio sam se boriti jer svaki mi novi projekt omogućava preživjeti

3

USPJESI MLADIH VIOLINISTA GLAZBENE ŠKOLE FRANJE KUHAČA

Ana Krstin: Osjećala sam se veselo, a povratak je bio ispunjen zadovoljstvom