Dome slatki dome
TEST: EINHELL GE-LB 36 LI E-SOLO

Snagom zraka do čistoće raznih površina
Objavljeno 30. kolovoza, 2018.
Einhell GE-LB 36 Li E-Solo je puhač lišća koji za svoj pogon koristi električni motor i baterijski sustav

Puhači lišća odavno su poznati kao saveznik u čišćenju lišća, ali i svih drugih površina, a sada stiže njihova revolucija u vidu baterijskog Einhell GE-LB 36 Li E-Solo


Puhači lišća nisu neka novost među nama, imamo ih prilike koristiti odavno. No, bez obzira, imali neki od starijih ili neki od novijih modela, jedno im je zajedničko – benzinski pogon. Naprosto, ponuda puhača lišća koje pokreće išta drugo osim benzinskog motora je ograničena. Upravo je tu i prepreka u njihovom posjedovanju. Naime, kako ih pokreće benzinski motor, cijena je zbog toga visoka, čak i kod najosnovnijih modela, a osim toga treba dodati i održavanje. Električni modeli bili su do sada rijetkost, a čak i ako se koji model pojavio, njegova snaga i mogućnosti bili su toliko ograničeni da čak imalo ozbiljna primjena nije imala smisla. Međutim, s Einhell GE-LB 36 Li E-Solo priča se promijenila.
Einhell GE-LB 36 Li E-Solo je puhač lišća koji za svoj pogon koristi električni motor i baterijski sustav. Krenut ćemo od srca, električnog motora. Za pokretanje struje zraka zadužen je motor bez četkica. Za korisnika ovo znači više snage, veća iskoristivost, veća pouzdanost i trajnost bez ikakvog održavanja uređaja. Drago nam je što je Einhell u svoj top-model puhača odlučio ugraditi ovakav motor koji potvrđuje ozbiljnu primjenu ovog alata. Einhell GE-LB 36 Li E-Solo strujom napaja Power X-Change sustav. Već smo se ranije upoznali s ovim baterijskim sustavom kojeg dijeli velik broj Einhell alata. Ovo je izvrsno jer ako se odlučite za Einhell alate možete doslovce imati svega jedan punjač i nekoliko baterija koje ćete dijeliti među svim alatima, a na raspolaganju vam je više od 65 raznih alata i uređaja koji koriste Power X-Change sustav. Bitno je spomenuti kako je sam sustav napajanja Power X-Change 18-voltni, no neki od alata, poput Einhell GE-LB 36 Li E-Solo kombiniraju dvije baterije za veću snagu, pa je takav alat 36-voltni. Ovo je izuzetno praktično i zanimljivo rješenje.
marin Režić
"Pometeno" u nekoliko trenutaka

Sada kada smo se upoznali s puhačem spremni smo za rad. Puhač je moguće pomoću praktične naramenice staviti preko ramena, no nama je bio dovoljno lagan i za nošenje u ruci. Puhanje zraka moguće je regulirati potenciometrom, a za najsnažniji protok zraka tu je prekidač turbo. U spomenutom načinu rada „turbo“, Einhell GE-LB 36 Li E-Solo puše zrak brzinom od 150 km/h, no mnogo važniji je podatak kako njegov volumen iznosi čak 816 m³/h. Ovakva kombinacija daje zavidne rezultate. Lišće, sitne grančice, prašina s pločnika, trava nakon košnje, sve je ovo moguće „pomesti“ ovim puhačem u nekoliko trenutka. Posjedujete li okućnicu koju morate održavati, jednom kada iskusite pomoć puhača kao što je Einhell GE-LB 36 Li E-Solo bit će vam nezamislivo raditi bez ove alatke. Sve one poslove u kojima ste rabili metlu, grablje, sakupljač lišća zamijenit će u velikoj mjeri jedan puhač poput Einhell GE-LB 36 Li E-Solo. Cijena od kakvih 750 kuna čini se kao bagatelna kupnja, što uistinu i jest, s obzirom na ono što nudi. Dodajte samo ovoj cijeni i trošak kupovine baterija, odnosno punjača, ako već ne posjedujete Einhell PXC alate.M.R.

Dvije baterije
Osim po kapacitetu, baterije se međusobno razlikuju i po vršnoj snazi. Za puhač lišća poput Einhell GE-LB 36 Li E-Solo preporuka je koristiti dvije baterije od minimalno 3,0 Ah, a ako želite najviše i najbolje, za takve je Einhell ponudio Einhell 18V 5,2 Ah PXC Plus baterije koje će vam omogućiti gotovo sat vremena rada na puhaču lišćao. Sam puhač, kako mu i stoji u nazivu, dolazi bez punjača i baterije.

Puhanje zraka moguće je regulirati potenciometrom, a za najsnažniji protok zraka tu je prekidač turbo.
Možda ste propustili...

SAVJETUJEMO: ODRŽAVANJE AUTOMOBILA

Čisto, sjajno i zaštićeno vozilo kao "iz salona"

KAKO LJETI STVARATI HLADOVINU

Drveće i grmlje može ohladiti dom

SAVJETI ZA ODRŽIVU BUDUĆNOST

Učinkovito koristiti kućanske uređaje