Crna kronika
KOD NOVE GRADIŠKE OZLIJEĐENA DJECA

Pijan vozio djecu, pa sletio u potok
Objavljeno 29. kolovoza, 2018.
DONJI LIPOVAC
Pet osoba ozlijeđeno je u dvije prometne nesreće koje su se dogodile u ponedjeljak u Brodsko-posavskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji. U mjestu Donji Lipovac, na novogradiškom području, u ponedjeljak u 22.05 sati nesreću je izazvao pijani vozač s kojim je u vozilu bilo troje djece.
- Provedenim očevidom policajci iz Policijske postaje Nova Gradiška utvrdili su da je do prometne nesreće došlo zato što 36-godišnji vozač nije prilagodio brzinu kretanja svog automobila osobinama i stanju ceste, tako da je nakon ulaska u desni zavoj izgubio nadzor nad upravljačem te automobilom prešao na kolnički trak namijenjen za promet vozila iz suprotnog smjera. Ondje je u zanošenju vozilom prešao na travnatu površinu sa strane kolnika, gdje je bočnim dijelom automobila udario u betonski stup, nakon čega je došlo do slijetanja vozila u kanal potoka i udara istog u korito potoka. U ovoj prometnoj nesreći teške ozljede zadobio je 13-godišnji putnik, dok su vozač te 14-godišnji i 15-godišnji putnik iz automobila ozlijeđeni lakše. Liječnička pomoć pružena im je u bolnici u Novoj Gradiški. Nad vozačem je izvršeno alkotestiranje te je utvrđena koncentracija alkohola od 1,04 promila u organizmu - doznajemo od Stjepana Kukure iz Policijske uprave brodsko-posavske. Protiv vozača slijedi podnošenje kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.
I dan ranije je na slavonskobrodskom području prometnu nesreću skrivio pijani vozač. On je u Gornjoj Vrbi, sa 1,57 promila alkohola u krvi automobilom prešao na travu s desne strane kolnika, nakon čega je došlo do slijetanja u odvodni kanal i udara prednjeg dijela automobila u travnatu kosinu odvodnog kanala. Pijani vozač teško je ozlijeđen te je zadržan na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu.
U ponedjeljak je na cesti nedaleko od Šiškovaca stradala 45-godišnjakinja iz Vinkovaca. Oko 9.50 sati Vinkovčanka je upravljala automobilom Citroen C4, županjskih registracija, krećući se cestom Šiškovci - Cerna, iz smjera Šiškovaca u smjeru Cerne. "Neposredno nakon izlaska iz Šiškovaca, zbog neprilagođene brzine kretanja, 45-godišnjakinja je izgubila nadzor nad vozilom te sletila u odvodni kanal, pri čemu je teže ozlijeđena", doznajemo od Domagoja Džigumovića, glasnogovornika Policijske uprave vukovarsko-srijemske.S.Lacić
Kontrolu nad upravljačem pijani vozač je izgubio u zavoju, nakon čega je vozilom sletio u kanal
1,04

promila alkohola u krvi imao je 36-godišnji vozač