Crna kronika
PRIJAVLJEN MLADI BARANJAC

Piroman kriv za 2 požara, 1500 bala slame planulo
Objavljeno 29. kolovoza, 2018.
Šteta koja je nastala u dva požara u Torjancima procijenjena je na gotovo pola milijuna kuna
TORJANCI

Baranjska je policija otkrila 25-godišnjeg piromana koji je u dva navrata podmetnuo požar u svom mjestu. Pri tome je napravio štetu od gotovo pola milijuna kuna.


- Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja sumnja se da je 25-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela oštećenje tuđe stvari i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom. U svibnju je mladić u Torjancima zapalio više od 100 rolo bala slame, nanijevši vlasnici štetu od više tisuća kuna. Također u Torjancima u srpnju je zapalio više od tisuću rolo bala sijena, počinivši materijalnu štetu veću od četiri stotine tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće - doznajemo iz PU osječko-baranjske. Prvi požar podmetnuo je u noći između 26. i 27. svibnja, a drugi 21. srpnja oko 5 sati. U drugom slučaju izgorjelo je oko 1500 rolo bala sijena u vlasništvu 54-godišnjakinje.
Još se traga i za piromanom koji je u jutarnjim satima 27. svibnja zapalio krovište ruševne, nenastanjene kuće u Jagodnjaku. Ovo je tek jedan u nizu slučajeva u Slavoniji i Baranji da osobe namjerno zapale nečiju imovinu. U studenom 2007. uhićen je 25-godišnjak koji je osumnjičen da je između 2005. i 2007. godine u Batini podmetnuo požar na više objekata, u vlasništvu raznih osoba, dovodeći time u opasnost život ljudi i imovinu većih razmjera. Ukupna materijalna šteta iznosila je oko 535.000 kuna. U rujnu 2005. uhićen je 23-godišnji piroman koji je u Osijeku podmetnuo čak pet požara, u kojima su gorjela četiri automobila, moped i tri bicikla.
U Osijeku često gore kontejneri, a samo u jednom takvom slučaju, prošle godine u srpnju, na zelenom otoku kod Vinkovačke ceste, potpuno su izgorjela četiri kontejnera i opožaren je drveni stup. Velika buktinja te gusti dim izplastičnih kontejnera prekrili su cijeli dio oko zelenog otoka. Dim je prekrio i cestu, no policija je uz rotacije odmah pojurila na mjesto događaja pa nije došlo do prometnih nesreća.
Sredinom svibnja prošle godine isto se dogodilo na Sjenjaku u Osijeku. Požar na ekootoku s kontejnerima izbio je zbog djelovanja vanjskog izvora topline na gorivu tvar unutar kontejnera za odlaganje papirne ambalaže. Požar se proširio i na susjedni kontejner sa staklom. Jedan je potpuno uništen, a drugi djelomice deformiran.
Krajem studenoga 2012. dva automobila gorjela su nakon što su vandali zapalili kontejnere u Kaštelanskoj ulici na Jugu 2. Na VW Passatu 48-godišnjakinje iz Sarvaša i Citroenu C3 35-godišnje Osječanke nastala je velika šteta. Kontejneri u Osijeku česta su meta piromana, a najčešće tijekom blagdana u prosincu, kada im je omiljena zabava bacanje petardi u kontejnere.
Sandra Lacić
25

godina ima mladić koji je osumnjičen za izazivanje dvaju požara
PIROMANI SU BILI I VATROGASCI
U dva odvojena slučaja u Slavoniji policija je otkrila da su piromani bili - vatrogasci. U Osijeku je to bio 27-godišnjak, koji je palio automobile i kontejnere, pri čemu je napravio više od 100.000 kuna štete. U veljači prošle godine otkriveno je da je dva požara velikih razmjera na ugostiteljskom objektu u Trenkovu podmetnuo 28-godišnji pripadnik lokanog DVD-a. Prvi je požar gasilo 40, drugi 20 vatrogasaca, a 28-godišnji piroman i sam je sudjelovao u gašenjima požara u Trenkovu. Požarima su nanijeli veliku štetu i ugrozili ljudske živote.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POLICIJA ISTRAŽUJE OKOLNOSTI

Pronađena mrtva djevojka (22) na Sjenjaku

2

OSUĐEN NA GODINU DANA ZATVORA, ODNOSNO ČETIRI UVJETNO

Bankar mjesecima dizao novac s računa klijenata, na naloge potpisivao vlasnike

3

DVOJICA RAZBOJNIKA OTELA MU NEKOLIKO TISUĆA KUNA NA ULICI

Opljačkan mladić u središtu Osijeka