Crna kronika
VRIJEME JE DA SE RETFALAČKO RASKRIŽJE SANIRA

Opet sudar na raskrižju Žutog naselja i Kozjačke, srušen zid obiteljske kuće
Objavljeno 28. kolovoza, 2018.

Vezani članci

RETFALAČKA CRNA TOČKA

Ušao u križanje bez zaustavljanja i izazvao sudar

Više nije pitanje hoće li se prometna nesreća dogoditi, nego kada. Po svemu sudeći, na retfalačkoj crnoj točki trebao bi netko poginuti da se prometni problemi, odnosno sudari, na raskrižju Kozjačke i Ulice Ljudevita Posavskog konačno pokušaju riješiti.


Raskrižje je opet bilo mjesto sudara dvaju automobila, od kojih je jedan, Toyota Rav 4, probio kamenu ogradu obiteljske kuće u Kozjačkoj 57. Moglo bi se reći kako je Toyota dovršila ono što nije prometna koja se na istom raskrižju zbila prošle nedjelje. Tada je jedan od automobila, Mazda, udario u betonski dio ograde, oštetio ju, ali ju nije srušio. Toyota je to u ponedjeljak uspjela. Zbog još neutvrđenih razloga, na kolniku od kiše mokrom došlo je do sudara BMW-a i Toyote osječkih registracija. BMW je ostao na kolniku Kozjačke ulice, a Toyota se zabila prednjim dijelom u ogradu obiteljske kuće u Kozjačkoj 57. U sudaru je bilo i ozlijeđenih, pa je intervenirala Hitna pomoć, koja je ozlijeđene osobe prevezla u KBC Osijek.
Prema kazivanju obližnjih stanara, bar jednom mjesečno raskrižje je mjestom prometne nesreće. Broj evidentiranih nesreća je i veći jer, ako šteta nije velika, vozači se dogovore pa i ne zovu policiju.
- Vrijeme je da odgovorni nešto učine s ovim raskrižjem jer je pitanje dana kada će netko poginuti. Uvijek su krivi vozači koji u Kozjačku dolaze iz Žutog naselja, jer nemaju prednost, no oni uistinu imaju katastrofalnu vidljivost prema Kozjačkoj jer se od parkiranih vozila u Kozjačkoj ulici uz zgradu pošte ne vide vozila koja nailaze iz smjera zapada - rekao nam je Mirko Vuknić, koji je udarac čuo dok je plaćao račune u pošti. Vuknić dodaje kako bi bilo najbolje da na tom raskrižju nema prednosti prolaska.
- Jednostavno je, "opali" ležeće policajce u Kozjačkoj sa zapadne strane, jer je jednosmjerna, Ljudevita Posavskog i Prenjskoj, pa će sva vozila, iz kojeg god smjera nailazila, morati usporiti i sudara, koji su noćna mora obitelji na kućnom broju 57, više neće biti.
Stanari Kozjačke i Prenjske već su najavili da će zahtjev za rješavanje prometnog problema na ovom raskrižju predati u Gradsku četvrt Retfala, a onda će problem doći i pred nadležne službe grada, koje moraju pronaći rješenje za retfalačku crnu točku. Sličan problem bio je i na raskrižju Kolodvorske i Kozjačke, pa su ga ležeći policajci i zakrivljeno ogledalo uspješno riješili.
Milan Bugarić
Kameni zid kuće u Kozjačkoj na broju 57, načet sudarom prije osam dana, sada je potpuno srušen
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike