Osijek
KONFERENCIJA 10. KULENDAYZ POČINJE U PETAK

Na stotine IT stručnjaka
iz Hrvatske i inozemstva
Objavljeno 27. kolovoza, 2018.

KulenDayz, regionalna informatička konferencija koja iz godine u godinu privlači sve veći broj stručnjaka iz područja informatičke tehnologije (IT), kao i one koji tek ulaze u taj sektor, počinje u petak (31. kolovoza) na Pampasu. Deseto će izdanje konferencije kroz tri dana posjetiteljima ponuditi zanimljiv program s više od 60 besplatnih predavanja iz područja kao što su razvoj aplikacija, dizajn, projektni menadžment, ili cloud computing.


Nakon što su krenuli kao konferencija lokalnog karaktera koja je okupljala stotinjak sudionika, volonterskim radom, odnosno velikim entuzijazmom organizatora, a to su Microsoft Community, Project Management Institute Hrvatska, Osijek Software City i Poduzetnički Inkubator – BIOS, KulenDayz je prerastao u konferenciju regionalnog karaktera koja će idući vikend ugostiti više od 700 sudionika iz Hrvatske i inozemstva.
- Iz male lokalne konferencije prerasli smo u nešto mnogo veće, u jedan od važnijih događaja u kalendaru našega grada. KulenDayz je više od konferencije, to je mjesto druženja i networkinga u opuštenoj atmosferi netipičnoj za ovakve konferencije, što potvrđuje i činjenica da nam se publika vraća iz godine u godinu, u sve većem broju i bez posebne promidžbe. Važno je naglasiti da iza svega stoji veliki volonterski rad nekoliko organizacija, kao i podrška Grada Osijeka koji nam je izišao ususret ustupivši kompletnu infrastrukturu - rekao je direktor konferencije Bernardin Katić.
Ovogodišnja je novost program KulenDayz Kidz, organiziran u suradnji sa Školskom knjigom i namijenjen osnovcima i njihovim učiteljima, tijekom kojeg će školarci moći isprobati nove alate za učenje, družiti se s vršnjacima, dobiti interes za IT, dok će učitelji imati priliku upoznati se s novim kurikulumom.
- Djeca će kroz igru učiti o računalnom razmišljanju i programiranju, a učiteljima ćemo prezentirati nove tehnologije koje se koriste u nastavi. Ponosni smo jer smo šestu godinu zaredom partner ove konferencije, prepoznali smo da je IT sektor najbrže rastući sektor u Osijeku, o čemu svjedoči i podatak da u Poduzetničkom inkubatoru BIOS većina tvrtki dolazi iz tog sektora - poručio je Saša Lamza, direktor BIOS-a. I. Alilović
KulenDayz je prerastao u konferenciju regionalnog karaktera koja će ugostiti više od 700 sudionika
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZAŠTO KASNE NALAZI TUMORSKIH MARKERA?

Šego: Eksplozija novootkrivenih karcinoma, i to uznapredovalih!

2

GENERALNA PROBA ŠESNAESTE MATURANTSKE QUADRILLE

Dvorski ples točno u podne

3

MAMAC TURISTIČKIM AGENCIJAMA

Za gosta koji prenoći u županiji potpora od 50 kn