Kultura
POEZIJA I IZLOŽBA NA INBOOKU

Večer mladih umjetnika i pjesnika
Objavljeno 28. kolovoza, 2018.
VINKOVCI - U sklopu trećeg dana InBooka, program je održan u dva dijela u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci. Prvo je otvorena izložba, a uslijedila je večer poezije uz svirku. Na izložbi su se predstavili Iva Muškić, Mihael Španić, Antonia Magdić, Dario Tošić, Tea Golek i Mirjana Pjevac.
- Predstavila sam se radovima pod naslovom ‘Mape prostora, nekovencionalnim mapama u tehnici frotaž i bojenjem prirodnim pigmentima, tj. zemljom, blatom i travom. Tehnika frottage uključuje trljanja boje po površini, u mom slučaju tkanine. Nastojala sam dobiti apstraktne oblike mapa, prostora na kojima sam radila - rekla je Mirjana Pjevac koja je predstavila svoja četiri rada.
Na Večeri poezije predstavili su se mladi umjetnici i pjesnici: Mislav Bartoš (Osijek), Slavko Babić (Čepin), Ana-Marija Posavec (Beli Manastrir), Nataša Horvat (Vinkovci), Barbara Dujmović (Nuštar), Mia Filipov (Vinkovci), Nikolina Baljak (Vinkovci). Večer poezije glazbeno je popratio umjetnik Ivan Kruljac na gitari.
U utorak, u 19 sati, predstavljanje je nakladničke kuće Mitopeja i razgovor s Vladimirom Cvetkovićem Severom i Mirjanom Pjevac, dok u srijedu, 29. kolovoza, u 19 sati InBook zatvara susret sa strip-autorima Dubravkom Matakovićem i Krešimirom Zimonićem, uz književni kviz. M.Kokaj
Možda ste propustili...

KONCERT U ZAGREBU

50 godina Davora Bobića

DRŽAVNI ARHIV U OSIJEKU

Dr. Stanko Andrić o srednjem vijeku

U OSIJEKU PREDSTAVLJEN ROMAN JOSIPA CVENIĆA “SABLASTI U DVORCU

Gdje prestaju povijesne činjenice, a gdje počinje autorova imaginacija

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

“CGK11_18” VLADIMIRA NOVAKA U KAZAMATU

Močvarnost kazamatske atmosfere uz Dravu, trsci vraća njezinu prirodnost

2

PERFORMANCE ART FESTIVAL: OPTIMIZAM

18 godina održavanja i 100 izvedbi nipošto nije malo

3

CIKLUS “LJUDI KOJI SU ZADUŽILI SLATINU”

Pjesnik, novinar, publicist profesor Petar Žarković