Sport
NK VIHOR (JELISAVAC)

Novak u trećoj ligi želi odmah napasti vrh
Objavljeno 24. kolovoza, 2018.
Jelisavčani su pojačani za iskusne internacionalce Dinjara i Čaušića te perspektivne igrače Vratkovića i Babeca

Nogometaši Vihora iz Jelisavca ove će sezone igrati u novom i zahtjevnijem natjecanju - Trećoj HNL "istok". U subotu su tako gosti Bjelovaru, što će im biti premijerni nastup u trećeligaškoj konkurenciji hrvatskog istoka.


Pripremni dio počeli su s malim zakašnjenjem, bez službenog trenera, a treninge je vodio Marko Dinjar, nekadašnji prvotimac NK Osijek, kasnije dugogodišnji internacionalac koji se sada vratio u hrvatske okvire. Ipak je momčad iz Jelisavca uspjela odigrati pet oglednih utakmica. Višnjevac su pobijedili (3.2), u kupu NS Našice igrali su u Motičini i dobili nakon penala (9:8, 1;1), a u četvrtfinalu dobili su Slavoniju u Klokočevcima. Na turniru Slovaka u Jurjevcu pobijedili su Željezničar (7:1) i minimalno (0:1) izgubili od domćina Zrinskog, također novog člana Treće hrvatske lige. Dogovorena "generalka" s Kutjevom, na žalost, otkazana je, pa su se međusobno sastali s drugom ekipom koja nastupa u ligi našičkog središta.
U klub je pristiglo dosta novih igrača. Osim Marka Dinjara iz Mađarske je stigao još jedan bivši prvoligaški igrač Andrej Čaušić. Zatim su pristiligi i David Janžek (Jedinstvo D.Miholjac), Marin Vratković (Krpan-Babič, Aschheim Njemačka), Jan Gavljak, Domagoj Hulak (Omladinac Josipovac Punitovački), Dominik Dubravac (BSK Bijelo Brdo), Mateo Hegol (Cret) i Hrvoje Babec, koji je igrao za mladu momčad francuskog Metza. Uz to i "kostur" prošlogodišnje momčadi ostao je na okupu. Otišli su jedino Danijel i Denis Ćosić, Hrvoje Stuparić i Goran Potolovec.
Uoči početka prvenstva o novim igračima, treneru i svim tekućim problemima uoči gostovanja u Bjelovaru porazgovarali smo se čelnim čovjekom Vihora Ivanom Komakom. Svjestan je problema, ali dosta je učinjeno i pozitivnog.
- Prva pozitivna stvar je to što smo formirali drugu ekipu koja će igrati ligu središta Našice. Tu bi se ponajprije trebali „kaliti“ naši mladi igrači. Što se tiče igračkog kadra mislim da je vrlo zadovoljavajući. Došlo je nekoliko iskusnih, ali i vrlo perspektivnih mladih igrača koji su igrali čak i za mlade reprezentacije. Ono što sam vidio jest to da imamo pet do šest pravih pojačanja, a bude li potrebno možemo na proljeće i pojačati kadar. Ne mogu a ne istaći kako su nam se još neki nudili, no za sada je ovo dovoljno. Ekipa je solidna, a moj se cilj zna. Odmah borba za prvo mjesto i ulazak u Prvu ligu - optimističan je Komak.
Jeste li riješili pitanje trenera?
- Pripreme je vodio Marko Dinjar. Nismo htjeli ništa na brzinu raditi. S obzirom na to da Marko nema licencu, to je još uvijek nepoznanica. Ono što sam vodio bilo je dosta uspješno.
Prva je utakmica u subotu, u Bjelovaru.
- Na žalost, četvorica od pristiglih (Dinjar, Čaušić, Babec, Dubravec), zbog kašnjenja u postupku registracije, neće moći igrati. Vjerujem da htijenja neće nedostajati. Osjećam da ćemo se, usprkos tome što je Bjelovar jako dobra ekipa, kući vratiti zadovoljni - rekao je predsjednik Vihora.
Srećko SOBODIĆ
ZA POČETAK DOMAĆI TEREN U NAŠICAMA
Svi pitaju gdje će Vihor igrati. Igralište u Jelisavcu ne zadovoljava trećeligaškom rangu.

- Tri su mogućnosti: Gradski stadion u Našicama prijavili smo kao prvu varijantu. Krenuli smo i s uređenjem igrališta u susjednoj Breznici Našičkoj koja ima gotovo zadovoljavajuće uvjete i, prema našem mišljenju, tamo se može igrati. I treće, u što duboko vjerujem da će se dogoditi, naša je „Koreja“. Sredimo li klupske prostorije onako kako to zahtijeva ovo natjecanje, nije isključeno da vrlo brzo igramo kod kuće.
Ivan Komak

predsjednik NK Vihor

Ono što sam vidio jest to da imamo pet do šest pravih pojačanja, a bude li potrebno možemo na proljeće i pojačati kadar.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike