Sport
BOKSAČI OSIJEKA ODRADILI PRIPREME U DARUVARU

Četiri treninga dnevno, prvi već u 7 sati
Objavljeno 24. kolovoza, 2018.

Znoj i suze pratili su proteklih sedam dana članove Boksačkog kluba Osijek, koji su odradili bazične pripreme u Daruvaru. Krv još nije kapljala, bar ne u većim količinama. Naime, riječ je o pripremama u kojima je naglasak bio na podizanje bazičnih resursa kako bi izdržali sve napore tijekom natjecateljske sezone.


Trener Boksačkog kluba Osijek Matej Matković u Daruvar je poveo devetoricu svojih učenika različitih uzrasta. Tako su sedmodnevne pripreme odradili seniori Zvonimir Rebolj i Dominik Gubo, inače obojica reprezentativci i kandidati za nastupe na najvećim međunarodnim priredbama, zatim mlađi senior Luka Dubravac, juniori Karlo Raštegorac i Filip Zdravčević, kadet Luka Tolj te tri mlađa kadeta Teo Vuletić, Jakov Brkić i Matej Jukić. Seniori su tijekom dana odrađivali i po četiri treninga dnevno, dok su mlađi imali tri vrlo intenzivna treninga.
- Naravno, naglasak je bio na bazičnoj pripremi, ali odradili smo i popriličan broj rundi u ringu. Jutarnji trening započinjao nam je već od 7 do 7.45 sati, uglavnom je bio "trening razbuđivanja" na kojemu smo razvijali fleksibilnost, koordinaciju, agilnost i ritmičnost. Onda su seniori odrađivali trening snage u teretani pa svi skupa boksački trening u dvorani u 12 na kojemu smo razvijali specifične tehničko-taktičke elemente. I onda posljednji večernji trkački trening u brežuljkastom i pošumljenom parku - pričao je trener Matković koji je otkrio kako je bilo vremena i za opuštanje.
Najviše, nakon napornog dana u toploj i ljekovitoj kupki. Inače, osječki boksači započeli su pripreme za različita natjecanja. Tako već 23. rujna kreće novo izdanje hrvatske boksačke lige, a tada je na rasporedu prvo kolo. Na kojemu sigurno neće biti seniora Zvonimira Rebolja, koji 20. rujna putuje u Španjolsku gdje će nastupiti na Policijskim igrama. Rebolj je, naime, pripadnik MUP-a.
- Idućih tjedan dana nakon svih napora smanjit ćemo intenzitet, a onda početkom rujna krećemo opet maksimalno, uglavnom s radom u ringu. Prvu kontrolu imat ćemo 8. rujna, kada gostujemo u Somboru - rekao je glavni trener Boksačkog kluba Osijek koji će ponovno u prosincu prigodom Dana grada organizirati "Boxing open". K. Lacković
Matej Matković

trener BK-a Osijek

Dečki su odradili četiri treninga dnevno seniori, a mlađi uzrasti imali su tri treninga. Naravno, naglasak je bio na bazičnoj pripremi, premda smo odradili i popriličan broj rundi.
Možda ste propustili...

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka

Najčitanije iz rubrike