TvObzor
ELEANOR TOMLINSON

Volim se povući kod roditelja na selo i isključiti mobitel
Objavljeno 24. kolovoza, 2018.
Dobila sam priliku igrati snažnu ženu posljednje četiri godine i to mi je otvorilo um za moj vlastiti život i kako se nositi s određenim situacijama

Mlada britanska glumica Eleanor Tomlinson (26) zvijezda je izvrsne dramske serije “Poldark” u kojoj tumači lik Demelze, suprugu Rossa Poldarka. Njezina karijera započela je kad je bila vrlo mlada – s 14 godina glumila je Sophie u blockbusteru “Iluzionist”, a glumila je i u “Alisi u zemlji čudesa”. To što je s 22 godine Eleanor dobila glavnu ulogu u seriji koja će vrlo brzo postati veliki hit nevjerojatno joj je pomoglo da joj ponude uloge u daljnjim projektima.Snažna i neovisna


Bojiš svoju prirodno plavu kosu u crveno za lik Demelze. Zašto misliš da joj crvena bolje pristaje?
- Da, moja prirodna boja je plava, no crvenokosa sam već četiri godine zbog lika Demelze. Kad sam prvi put pročitala scenarij, odmah sam pomislila na nju kao na crvenokosu. U knjizi ona je zapravo brineta i kad sam išla na audiciju, imala sam svoju prirodnu plavu boju. Mislim da sam se producentima svidjela i kao plava, no bila sam nepopustljiva. Jednostavno sam je vidjela kao temperamentnu crvenokosu i pomislila sam, zašto ne probati nešto drukčije pa sam obojila kosu.

Što misliš o liku Demelze?
- Mislim da je ona iznimno jaka i neovisna žena. I vrlo inspirativna. Mene je definitivno promijenila. To što sam dobila priliku igrati takvu snažnu ženu posljednje četiri godine otvorilo mi je um za moj vlastiti život i kako se nositi s određenim situacijama. Mislim da kad bih bila upola takva žena kao ona, bila bih sretna.

Možeš li nam ispričati neku zanimljivu priču sa seta “Poldarka”?
- Pa, često ovo govorim ljudima jer najčešće to ne znaju. Naime, ništa nismo snimali linearno, pa se može dogoditi da snimamo epizodu jedan i epizodu osam na isti dan. Prvo smo snimali sve vanjske scene u Colmoreu dva tjedna, a onda smo se vratili u Bristol i tamo smo snimali idućih šest mjeseci. Tako da je zeznuto, jer moraš poznavati scenarij cijele sezone. Može se dogoditi da snimaš bilo koju epizodu bilo kad.

Poldark je smješten u 18. stoljeće. Jesi li znala što o tom razdoblju prije same serije?
- Nisam mnogo znala prije samog snimanja, no kad sam dobila ulogu, pročitala sam sve knjige i istraživala sve više. Morala sam sve istražiti. Ipak, dobra stvar za mene je bila ta da Demelza nije konformistica pa sam imala slobodu što se tiče načina njezina ponašanja.

Prvo gluma pa pjevanje


Uz glumu, baviš se i pjevanjem i snimaš folk album. Možeš li nam reći nešto više o tome?
- Uh, ne bih za sebe rekla da sam pjevačica. Ja sam prvenstveno glumica.

Ali odlično pjevaš!
- Hvala najljepša! Time sam se bavila prije “Poldarka”. Naime, Sony je pristupio Anne Dudley, kompozitorici “Poldarka”, da napravi taj album, a ona je napravila svu glazbu na albumu. To sam si htjela postaviti kao izazov, jer si volim postavljati izazove. Bila je to prilika kojoj nisam mogla reći ne. Tako da sam se doista potrudila, uzela sam nekoliko lekcija iz pjevanja, i moj brat mi je uvelike pomogao. On također pjeva na albumu uz mene, radi te harmonije, a snimio je i duet sa mnom – pjesma se zove “Spinning Wheel”. Bila je to odlična prilika što sam mogla raditi s njim, a istovremeno sam samu sebe izazvala da radim nešto potpuno drukčije.

Budući da snimanje zapravo traje vrlo dugo, kako se odmaraš od posla i stresa?
- To je lijepo pitanje. Volim ići na masaže, no volim ići i kući, natrag na selo. Ondje se družim sa svojom obitelji, isključim mobitel i posve sam obična osoba.

Koja je posljednja serija koju si gledala?
- Mislim da je to vjerojatno druga sezona “The Crown”. Obožavam tu seriju! Mislim da su Claire Foy i Matt Smith jednostavno divni u joj.
Pripremio: Adrian ANDREJEK
Poldark

Epic drama, nedjeljom u 21 sat
OSOBNA ISKAZNICA
IME I PREZIME:

Eleanor May Tomlinson

DATUM ROĐENJA:

19. svibnja 1992.

MJESTO ROĐENJA:

London, UK

LJUBAV:

dečko Harry Richardson