TvObzor
MAYANS M.C.

Rađanje novog identiteta
Objavljeno 24. kolovoza, 2018.

Gotovo je stiglo vrijeme da pokrenemo svoje motore i zaputimo se na autocestu, za nešto manje od dva tjedna na FX stiže nova serija “Mayans M.C.”, spin-off višestruko nagrađivane i svojedobno najgledanije serije u povijesti tog kanala, “Sinova anarhije”, koji su završili s emitiranjem u prosincu 2014. godine. Iako u glavnoj glumačkoj postavi ima nekoliko latinoameričkih glumaca, autor Kurt Sutter ističe kako “Mayans M.C.” nisu latinoverzija “Sinova”. Ideja o spin-offu rodila mu se još tijekom treće ili četvrte sezone “Sinova anarhije” i ponovno se vratila nakon završetka serije. Čim je njegov sljedeći projekt “The Bastard Executioner” otkazan nakon samo jedne sezone, Sutter je odlučio potpuno se posvetiti “Mayans M.C.-u”.


Radnja spin-offa smještena je u istom svijetu kao i originalna serija, i to dvije i pol godine nakon pogibije ozloglašenog Jaxa Tellera (Charlie Hunnam). Ezekiel Reyes (Jorge Daniel Pardo) upravo je izišao iz zatvora i pridružuje se motociklističkom klubu Mayans na granici Kalifornije i Meksika te sada mora izgraditi svoj novi identitet u gradu u kojem je nekada bio zlatni dječaćić s američkim snom o vlastitoj tvrtki. Naime, on je nadareni sin ponosne latinoobitelji čiji je američki san uništio rat kartela. Želja za osvetom sada ga vodi prema životu koji nikad nije namjeravao voditi i od kojeg više nikada neće moći pobjeći, dok istodobno želi vratiti poštovanje žene koju voli.
- Kurt Sutter je majstor priče, a “Mayans M.C.” ima onu sirovu energiju koja je obilježila “Sinove anarhije”. Zahvaljujući njemu i Elginu Jamesu, spin-off će se graditi na ostavštini originalne serije te odvesti priču u novom, uzbudljivom smjeru. Jedna od stvari koje su zanimale prave poklonike ove drame o bajkerima svakako je i pitanje što se dogodilo sa saveznicima Sinova, Mayans Motorcycle Clubom. Nekoliko godina kasnije pobrinuli smo se da to i otkrivaju - rekao je Nick Grad, glavni i odgovorni za originalnu produkciju FX Networksa.

Serija se počela snimati još u ožujku prošle godine, da bi u srpnju bilo objavljeno u Deadline Hollywoodu kako će se pilot-epizoda ponovno snimati zbog višestrukih izmjena u glavnoj glumačkoj postavi. Stoga su prava snimanja počela tek krajem listopada 2017. Konačnu glavnu glumačku postavu čine Jorge Daniel Pardo (Glasnici), Edward James Olmos (Battlestar Galactica), Jacqueline Obrados (Newyorški plavci), Richard Cabral (Američki zločin), Sarah Bolger (Tudori), Antonio Jaramillo (Divljaci), i još čak dvanaestero drugih glumaca. Autori i izvršni producenti su Kurt Sutter (Na rubu zakona) i Elgin James (Ptičice), a redatelj je Norberto Barba (franšiza Zakon i red).
Adrian ANDREJEK
ŽANR: drama

AUTOR: Kurt Sutter, Elgin James

ULOGE: J. D. Pardo, Edward James Olmos, Richard Cabral, Antonio Jaramillo

MREŽA: FX

DATUM: 4.9.

EPIZODA: 10
Možda ste propustili...