Tehno
MULTIMEDIJA

LG predstavlja Bluetooth i pametne zvučnike XBOOM
Objavljeno 24. kolovoza, 2018.
Na sajmu IFA 2018 u Berlinu, LG će predstaviti proširenu liniju audioproizvoda XBOOM koji, pored minilinija i all-in-one proizvoda, odsad uključuje prijenosne Bluetooth zvučnike XBOOM Go te pametne zvučnike XBOOM AI ThinQ. Brand XBOOM oduvijek je predstavljao sinonim za moćan zvuk, što je sigurno pridonijelo 35-postotnom udjelu na globalnom tržištu minilinija i all-in-one proizvoda. Minilinija XBOOM (model CK99) i all-in-one sustav (model OK99), zahvaljujući izlaznoj snazi od 1800 do 5000 W, omiljeni su među korisnicima koji ih smatraju idealnima za pravu party atmosferu. Nadalje, Pro DJ Wheel omogućava svakom da postane DJ korištenjem raznih funkcija za miksanje i skrečanje ili zabavnih svjetlosnih efekata. Uz to, ljubitelji karaoka mogu s gotovo bilo koje pjesme ukloniti vokal i namjestiti brzinu reprodukcije, čime LG OK99 podiže koncept prijenosnog audiosustava na posve novu razinu.
Predstavljanjem novog zvučnika XBOOM Go (modeli PK3/PK5/PK7) ljubitelji glazbe u njoj će još više uživati. XBOOM Go se oslanja na LG-evu tradiciju snažnog zvuka i audiosustava namijenjenih za zabave, a dizajniran je da slušatelje zadivi svojom nenadmašnom kvalitetom te jednostavnim korištenjem. S naprednom tehnologijom tvrtke Meridian, zvučnici XBOOM Go istodobno pružaju kvalitetne visoke tonove i snažan bas, ali i općenito moćan zvuk, unatoč manjim dimenzijama. XBOOM Go prvi je bežični zvučnik koji podržava Qualcommovu tehnologiju aptX™ HD za vrhunski zvuk bez kompresije s visokom razlučivošću od 24 bit/576 kbps koji će zadovoljiti i audiofile. LG je prva tvrtka koja je tehnologiju aptX™ HD ugradila u pametni telefon. Riječ je o modelu G5, a i danas se on koristi u modelu LG G7 ThinQ. Modeli zvučnika XBOOM Go također nude i svjetlosne efekte u više boja te drške Grab-N-Go i X-grip za sigurno prenošenje i stabilnost. Izdržljiva vodootporna baterija čini zvučnike XBOOM Go savršenim za aktivnosti na otvorenom.
Linija pametnih zvučnika LG XBOOM AI ThinQ uključuju modele WK7 i WK9 s ugrađenim Google Assistantom koji omogućava upravljanje glasom. Za razliku od ostalih AI zvučnika, kvaliteta zvuka koju pruža LG XBOOM AI ThinQ nije posljedica nikakve slučajnosti. LG-evim partnerstvom s tvrtkom Meridian iskoristio se puni potencijal te stručnosti obje tvrtke na području zvuka, a rezultat su proizvodi koji reproduciraju jasne vokale, moćan bas te hi-fi zvuk, poput onog originalno snimljenog u studiju. LG je surađivao i s Googleom kako bi u zvučnik ugradio Google Assistant i učinio ga središtem pametnog doma. M.R.