Sport
BSK (BIJELO BRDO)

Ne žele plesati samo jedno ljeto
Objavljeno 21. kolovoza, 2018.
Nogometaši BSK-a iz Bijelog Brda pojačani uoči nastupa u drugoligaškoj konkurenciji

Subotnjom generalkom i domaćim porazom (1:3) od druge momčadi osječkog prvoligaša, nogometaši bjelobrdskog BSK-a zaključili su pripreme za buduće drugoligaško hrvatsko natjecateljsko društvo.


Povijesni doseg kluba utemeljenog 1935. godine, nakon čega je većinu vremena obitavao u (naj)nižim državnim ligama. Uspon je počeo prije desetak godina dolaskom Jove Vukovića na čelo kluba koji je dobio novi mandat vođenja na nedavnoj izbornoj skupštini. Osim što je klub etabliran kao drugi u istočnoj Hrvatskoj, zdanje u Bijelom Brdu dobilo je novo ruho i posljedično licencu za nadmetanje s, praktički, profesionalnim momčadima tako da je i BSK-ova sada neamaterska. U tjednu uoči dočekivanja Varaždina na otvorenju sezone nogometaši će tražiti svježinu, a kvartet će probati sanirati ozljede kako bi konkurirao za tu utakmicu 1. kola. U njemu je pričuvni vratar Ezgeta, mladi Jakšić te Meter i Čikvar, koji su najbliže udarnom sastavu zbog čijeg zdravstvenog statusa on nije još definiran. Prije zadnjeg testa s budućim ligaškim konkuretnom iz Gradskog vrta, Bjelobrđani su u susjednoj Srbiji obavili zaključne osmodnevne pripreme u blagodatima Lepenskog vira gdje nisu igrali utakmice nego je 22 igrača treniralo pod paskom šefa struke Denisa Krstanovića te njegovih suradnika Damira Horvata i Slavka Bugarskog. Prethodno je bilo dosta utakmica s oscilirajućim rezultatima, ali je primarno bilo pronaći udarnu postavu za drugoligške borbe. U odnosu prema prošloj sezoni otišla su četvorica igrača, ali su u momčad stigli ili vraćeni uglavnom oni s predznakom pojačanja Kristijan Krajček (Brežice, Slovenija), Miran Horvat (Mandraikos, Grčka), Andrej Kovačić (Vinogradar, Mladina) i Stjepan Šimičić (Osijek) te novaci: Josip Čikvar (posudba iz Osijeka), Petar Sušac (Novigrad) i Sven Ramić (Jarun, Zagreb). Struka vjeruje da će raspoloživi kadar ostvariti zacrtani klupski cilj ostanka u netom dosegnutom natjecateljskom razredu u kojemu taj klub, iz mjesta smještenog 15-ak kilometara istočno od Osijeka, ne namjerava biti prolaznik nego stabilni sudionik.

- Natjecateljski iskorak prilično nas je mobilizirao i ništa nismo prepustili slučaju kako bismo spremno krenuli u prvenstvo nakon kojega želimo zadržati netom dosegnuti status, na dulje razdoblje. U ekipiranje igračkog kadra krenuli smo već poslije posljednjeg proljetnog kola ciljano dovodeći pojačanja. Primarno ona u čije smo se igračke i ljudske kvalitete uvjerili, a koji su zbog tih karakteristika iz BSK-a odlazili u lukrativnije sredine. Smjer je sada suprotan jer smo u međuvremenu postali prilično poželjno odredište, a s angažiranom sedmorkom zaokružili smo kadar s kojim ćemo, vjerujem, ravnopravno u predstojeće borbe za bodove. Natjecanje, odnosno sudionici su nam nepoznanica, ali je izvjesno da su to znatno jači sastavi s pregršt igrača prvoligaškog iskustva i plejadom koja teži tome. Nismo, dakako, ni mi lišeni takvih pobuda, ali ćemo morati djelovati kao momčad želimo li ispuniti ambicije. Držim da za to imamo temelje jer je posjedujućoj igračkoj kvaliteti dodan odgovarajući rad, iako ćemo prave učinke vidjeti tek kada borbe počnu. I inače važan start kod nas je dobio dimenziju više jer imamo zahtjevan raspored utakmica čiji bi epolozi mogli determinirati kompletnu sezonu - najavio je prvenstvo trener Krstanović, pod čijim je vodstvom izboren drugoligaški status i u koga klupski čelnici vjeruju da će ostvariti zacrtani cilj.
Dražen Lekšan
U drugoligašku borbu BSK će povesti Denis Krstanović, koji je krajem prošle sezone zamijenio Davora Rušnika
OTIŠLA ČETVORICA
U odnosu prema prošloj sezoni, klub su napustila četvorica igrača. Trojica će ostati u trećeligaškom okružju. Žaja se vratio u Belišće, Dragojević je pristupio Vukovaru 1991., a Dubravac Zrinskom iz Jurjevca. Leš je postao član Radničkog iz Dalja.
Možda ste propustili...

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

Najčitanije iz rubrike