Sport
NK OSIJEK

U konkurenciju se vraća Pušić, ulazi i M‘Pinda?
Objavljeno 21. kolovoza, 2018.
Taman kada se pojavi nešto jača doza optimizma nogometaši Osijeka potrude se učiniti korak unatrag i sve vratiti u okvire neizvjesnosti. Poraz u derbiju protiv Dinama nije i ne treba se doživljavati kao tragedija, ali način na koji je Osijek izgubio mora zabrinjavati, pa već i ljutiti. Tako beskrvno, gotovo da ne kažemo nezainteresirano izdanje, nitko nije očekivao. Nakon što su sezonu otvorili s tri pobjede i sasvim dobrim predstavama očekivalo se kako će Osijek u Maksimiru "gariti" 200 na sat, a kad ono "majstori" izišli u sporohodnoj verziji i iz nje se nisu micali cijelu utakmicu. Malo je reći kako je strateg Osijeka Zoran Zekić bio razočaran nakon susreta onim što je pokazala njegova momčad.
- Očekivao sam kako ćemo biti daleko žustriji, odlučniji i agresivniji, a mi smo se ponašali kao na prijateljskoj utakmici. Nije problem izgubiti od Dinama, ali način na koji se nama to dogodilo jednostavno je neprihvatljiv - žestio se trener bijelo-plavih.
Prihvatljiv ili ne, dogodio se, i tu se više ne može ništa učiniti. Ono što se može napraviti jest uložiti dodatne napore da se takva izdanja više ne ponavljaju, ili ako se već i moraju dogoditi onda da to bude što rjeđe. Doista je teško objasniti zbog čega to prihvaćanje koncepta pobjedničkog mentaliteta kod igrača Osijeka ide tako sporo. Kao da postoji određeni psihološki prag preko kojeg nikako ne mogu prijeći.
Opet, prvenstvo je tek počelo i taj poraz u Maksimiru ne znači previše kada su u pitanju ukupne ambicije bijelo-plavih. Čak štoviše, ako budu sposobni pobijediti u sljedeće dvije utakmice koje ih očekuju prije reprezentativne stanke, a u obje će biti domaćini (prvo Slaven Belupu, pa Lokomotiva), sve će opet biti na svom mjestu. Zato to blijedo izdanje u Maksimiru treba zaboraviti i okrenuti se Koprivničanima koji u Gradski vrt stižu već u petak. Za taj susret trener Zoran Zekić mogao bi imati nešto širi izbor igrača, jer su povratku sve bliži ozlijeđeni Domagoj Pušić i Eros Grezda. Zapravo, obojica su već u punom treningu, a s obzirom na dužinu stanke povratku u konkurenciju za momčad bliži je Domagoj Pušić koji je izvan treninga bio oko mjesec dana, dok je Grezdina apstitencija trajala daleko duže i tijekom nje je, za razliku od Pušića, preskočio temeljni dio priprema, pa sada to treba nadoknaditi. Među ozljeđenima je i Karlo Kamenar koji se ozlijedio uoči susreta s Dinamom, zbog čega i nije bio u konkurenciji za momčad. Mišić je u pitanju, riječ je o istegnuću, a nešto više o dužini njegove stanke moglo bi se znati danas, iako ona ne bi trebala trajati predugo. Uglavnom, situacija se popravlja, a treba računati kako bi u konkurenciji mogao biti Roger Tamba M‘Pinda koji je prošloga tjedna stigao na posudbu iz Juventusa. D.Keler
HENTY ĆE BITI SPREMAN
Prvi strijelac Osijeka u početku ove sezone Ezekiel Henty bit će spreman za susret protiv Slaven Belupa. Nigerijac je u susretu protiv Dinama dobio neugodan udarac u predjelu koljena, zbog čega mu je ukazivana i pomoć, pa je susret nastavio s povezom. Naime, zadobio je posjekotinu koja je odmah nakon susreta dodatno sanirana, pa Henty neće morati preskakati aktivnosti tijekom ovoga tjedna.
Marko Malenica

vratar Osijeka

Očekivali smo u Maksimiru više nakon serije dobrih rezultata. Željeli smo ovdje pobjedu, jer tako smo se i pripremali, ali očito je dosta toga nedostajalo. Zato smo ostali prilično razočarani.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike