Osijek
DONACIJA BOLNICI IZ REGENSBURGA

Na dar kreveti,
madraci, posteljina...
Objavljeno 20. kolovoza, 2018.
Veliki šleper parkiran u ponedjeljak u dvorište Kliničkog bolničkog centra Osijek dao je naslutiti da je u tijeku još jedna donacija, ovaj put od dobro poznatog donatora – prijatelja iz Regensburga. Riječ je o rublju, krevetima, madracima i ortopedskim pomagalima, koji će itekako dobro doći. Da će pristiglom donacijom biti opremljeni brojni odjeli i klinike pokazali su voditelji koji su odmah po dolasku šlepera raspoređivali pristiglu donaciju, a od kolike će koristi biti ova donacija kakvu Walter Sattler, voditelj za humanitarne akcije pri Crvenom križu Regensburga i Željko Krajinović iz Regesubrga ne propuštaju dovesti u Osijek, potvrdila je i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Nevenka Begić.
- Dio madraca ići će na Ginekologiju, dio na Internu, potom na Psihijatriju, gdje ćemo smjestiti i drvene krevete te ormariće i stolove za radnu terapiju. Moram naglasiti da je slična donacija bila i u srpnju prošle godine kad smo pristiglu posteljinu rasporedili prema bojama po odjelima. Dio je tada dobila Otorinolaringologija i Maksilofacijalna, dio Urologija, a dio je otišao na Ortopediju i Internu. Trudimo se rasporediti donaciju ondje gdje je najviše potrebna – pojasnila je Begić, dodajući kako je u prošlogodišnjoj akciji donirano i dosta uniformi, i to ne samo za medicinske sestre nego i prepoznatljive zelene za operacijske dvorane. Dio uniformi taj je put otišao na Jedinicu intenzivnog liječenja, dio na Internu, Opću intenzivnu te na Ginekologiju.
Inače, madraci koji će biti zamijenjeni novima bit će upotrebljeni za druge odjele, a dio će se rashodovati.
- Zahvalni smo na ovoj donaciji gospodi Sattleru i Krajinoviću te cijelom timu Crvenog križa iz Regensburga. Ne smijemo zaboraviti ni tone rublja koje smo već dobili od njih preko raznih akcija – poručila je Begić. Zanimljivo je da Regensburg ne zaboravlja ni bolničke djelatnike za koje su stigli i osobni darovi, primjerice, kožne rukavice te posude koje se mogu koristiti za cvijeće. Prošle su godine, podsjeća Begić, djelatnice KBC-a dobile kozmetiku, a djelatnici satove. M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike