Osijek
JOŠ JEDNA PETODNEVNA RADIONICA U DOMU TEHNIKE

Svoje će robote i programirati
Objavljeno 20. kolovoza, 2018.

Nakon prošlotjedne stanke radionicom ‘‘Sastavljanje i programiranje Lego modela‘‘ u ponedjeljak je nastavljen program Ljeta u Domu tehnike 2018., u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka i Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije - u suradnji s udrugama tehničke kulture. Na radionicu u organizaciji Informatičkog kluba ‘‘Osijek‘‘ koja se u sklopu ovogodišnjeg Ljeta u domu tehnike održava drugi put (prvi termin bio je od 16. do 20. srpnja), upisano je dvanaest učenika od prvog do šestog razreda osnovne škole, pa je tako i u ovom terminu popunjen kapacitet ove petodnevne radionice.


- Velika većina prijavljene djece već je slagala Lego-kockice tako da su na radionicu došla s određenim iskustvom. Ipak, svi oni slagali su jednostavnije modele kao što su ‘‘Lego City‘‘ i ‘‘Lego Creator‘‘, dok ćemo na ovoj radionici raditi s nešto kompliciranijim kompletima ‘‘Lego Tehnic‘‘ modela. Kako djeca ne bi mislila da će im biti preteško, i da ne bi odustala, program smo prilagodili uzrastu učenika i njihovim dosadašnjim iskustvima, pa smo tako danas krenuli s jednostavnijim stvarima, a tijekom tjedna stići ćemo i do nešto zahtjevnijih zadataka. Interes za radionicu i ovaj put je velik, a mogu reći da su polaznici stvarno dobri i da mi je drago što pokazuju veliki entuzijazam i želju za učenjem. S vremenom ćemo ih podijeliti u timove u kojima će prvo sastavljati Lego Mindstorm robote po želji - za što će im trebati dosta vremena, nakon čega će se upoznati s osnovama njihovog programiranja - rekla je voditeljica radionice Tihana Ferić.
Jedan od onih koji su na kreativan način odlučili iskoristiti ljetne praznike je i devetogodišnji Ivano Šarac, učenik četvrtog razreda Osnovne škole Augusta Šenoe.
- Ovdje smo dobili komplete i sada sastavljamo ‘‘legiće‘‘ prema uputama. Kod kuće imam punu veliku kutiju i često ih slažem, tako da mi i ovdje poprilično dobro ide. Uvijek sam želio biti programer, pa me na ovoj radionici najviše od svega zanima programiranje robota i jedva čekam da dođemo do toga - rekao nam je Ivano.
Sljedeći tjedan na rasporedu je posljednja radionica 16. Ljeta u Domu tehnike - ‘Škola letenja dronovima‘, u organizaciji Aerokluba ‘‘Osijek‘‘, koju će voditi Filip Glogoški, a namijenjena je učenicima od prvog do osmog razreda osnovne škole. D. Miklić
Interes za ovu radionicu i ovaj je put velik, a polaznici pokazuju veliki entuzijazam i želju za učenjem.
Možda ste propustili...

ZA DJELATNIKE TVRKE UNIKOM NEMA PREDAHA

Uređivanje donjogradskog parka

NADOGRADNJA INFRASTRUKTURE PP KOPAČKI RIT TREBALA BI BITI GOTOVA DO 2021.

Gradi se pristanište Sakadaš, slijedi obnova dvorca Tikveš

Najčitanije iz rubrike
oglas