Regija
NOVE INVESTICIJE I RADNA MJESTA

Poslovna zona se puni, stvaraju se radna mjesta
Objavljeno 21. kolovoza, 2018.
Uz otvorenje proizvodnog pogona Vukovarsko mikropivovare, najavljena gradnja Pevecova objekta, koji će početi raditi iduće godine
VUKOVAR

Krajem siječnja ove godine K pivovari, tvrtka kći Zagrebačke pivovare, potpisala je ugovor s Vukovarskom pivovarom o kupnji brenda Vukovarsko pivo.


Tom su prigodom najavili višemilijunsko ulaganje u novi proizvodni pogon u Vukovaru, s planiranim proizvodnim kapacitetima od pet tisuća hektolitara godišnje. Najavljeno je i kako se prve boce Vukovarskoga piva s nove proizvodne linije očekuju do sredine ove godine, a direktorica tvrtke K pivovari, Tina Puhalo Grladinović, naglasila je nakon potpisivanja ugovora kako će novim ulaganjem u gradu na Dunavu Vukovarsko pivo zadržati sve vrijednosti koje brend ima, kao i njegov izvorni okus i izgled, te mu dati vjetar u leđa i priliku da se istakne na hrvatskom tržištu.
Svečanost otvorenja novog proizvodnog pogona Vukovarsko mikropivovare je sutra u poslovno-inovacijskom centru BIC. U pozivu novinarima stoji kako se otvorenjem završava izgradnja novog proizvodnog pogona Vukovarsko mikropivovare, čija je vrijednost 11 milijuna kuna i koja znači znatno ulaganje u hrvatsko gospodarstvo, lokalnu zajednicu i domaće ljudske resurse.
- Otvaranje Vukovarsko mikropivovare još je jedan u nizu projekata na koje smo iznimno ponosni i kojim pokazujemo izvrsnost svojih zaposlenika, pouzdanost u poslovanju i odlično partnerstvo s lokalnom zajednicom. Tim ulaganjem želimo poticati daljnje investicijsko ozračje u Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji - navela je Puhalo.
Treba istaknuti kako je Vukovarsko pivo svijetlo nepasterizirano pivo koje se među prvima u Hrvatskoj istaknulo kao pivo male proizvodnje i prodaje se u manjim ugostiteljskim objektima i trgovinama. Društvo ljubitelja piva 2010. ga je proglasilo najboljim hrvatskim pivom, zbog njegova posebnoga okusa i priče o Vukovaru. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava naglasio je kako je riječ o dobrom primjeru ulaganja u lokalnu zajednicu, jer su nova radna mjesta i gospodarski razvitak ključ opstanka Vukovaraca u njihovome gradu.
Penava je potvrdio kako gradske vlasti kontinuirano razgovaraju s potencijalnim investitorima i nastoje ih privući u Vukovar. Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća donesena je i odluka koja omogućava tvrtki Pevec Logistika da objedini kupljene čestice u Gospodarskoj zoni Vukovar. Pevec je proljetos najavio da će uz glavnu cestu izgraditi svoj prvi objekt u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Planirano je da radovi počnu ove godine, a iduće bi trgovački centar trebao biti dovršen te bi potom otvorio vrata kupcima, uz zapošljavanje 50-ak radnika. Iz Peveca su istaknuli kako realizacijom tog projekta žele pridonijeti jačanju poduzetničke klime u Vukovaru, njegovoj gospodarskoj obnovi, otvaranju novih radnih mjesta i sprječavanju iseljavanja stanovništva.
Unatoč razmišljanjima dijela Vukovaraca kako bi bilo bolje u Gospodarskoj zoni graditi proizvodne progone, mjerodavni u Gradu naglasili u kako je svaka investicija iznimno vrijedna, posebice kada za rezultat ima upošljavanje znatnog broja Vukovaraca.
Dragana Korpoš
Za sutra je najavljeno otvorenje proizvodnog pogona Vukovarsko mikropivovare u Gospodarskoj zoni
Još jedna pivovara i tvornica čokolade
„Imamo nekoliko potencijalnih investitora s kojima razgovaramo, među ostalim s još jednom pivovarom i jednom tvornicom čokolade. Neki od tih razgovora su u finalnoj fazi i sigurno će se ostvariti“, rekao je Penava i dodao kako će u slučaju realizacije tih projekata biti otvoreno 100-150 novih radnih mjesta. Po njegovim riječima, posljednjih se godina izgled Gospodarske zone promijenio, dolaze novi investitori i to je najvažnije. „Ništa se ne može ostvariti preko noći, no polako idemo ka tome da Vukovar bude moderan grad, otvoren za ulagače“, naveo je i naglasio kako Grad Vukovar brojnim mjerama potiče razvoj gospodarstva i otvaranje radnih mjesta.
Ukupno

očekuju 100-150 radnih mjesta
Možda ste propustili...

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

Najčitanije iz rubrike