Regija
POSJET

Nastavak unaprjeđivanja odnosa
Objavljeno 20. kolovoza, 2018.
BELIŠĆE
Predstavnici Grada Belišća - zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić i Romano Klanjšček, boravili su u Crnoj Gori na poziv predsjednika crnogorske općine Mojkovac Ranka Mišnića. Povod posjeta toj općini bio je obilježavanje Dana općine Mojkovac. Posjet je ujedno iskorišten i za nastavak unaprjeđivanja prijateljskih odnosa tih dviju jedinica lokalne samouprave, čiju međusobnu povezanost te kulturnu i gospodarsku suradnju Belišćani prije svega duguju svom sugrađaninu, rođenom Mojkovčaninu, prof. dr. Miloradu Krgoviću. Ovom prigodom prof. Krgović je uz predstavnike crnogorske općine Mojkovac također bio domaćin predstavnicima Grada Belišća.
Na svečanoj sjednici Skupštine općine Mojkovac predsjednik Mišnić je u svom izlaganju istaknuo brojne infrastrukturne projekte koji su na području te općine završeni ili su u fazi realizacije. Većina tih infrastrukturnih projekata tiče se komunalne, prometne te sportske infrastrukture. Neposredno prije same sjednice, otvorena je novouređena najstarija ulica u Mojkovcu. Priopćeno je i da se u suradnji s vladom Crne Gore radi na projektu ski-centra kroz izgradnju prometne infrastrukture i priprema dokumentcija za izgradnju bazne stanice i žičare s mojkovačke strane planine Bjelasice. Lokalna uprava, rekao je Mišnić, posvećena je razvoju poljoprivrede, turizma, malog i srednjeg poduzetništva. Također puno toga poduzimaju u zaštiti životne sredine i unaprjeđivanju socijalne politike, ulažući intelekt, energiju i emociju u sve što rade, dodao je Mišnić.
Svečanoj sjednici, osim predstavnika Belišća, nazočili su i predstavnici lokalnih uprava sa sjevera Crne Gore, kao i iz gradova prijatelja: Sombora, Vrbasa, Višegrada, Velikog Međedera, Kule i Kragujevca.L.A.
Možda ste propustili...

MEMORIJALNE UTRKE “GLASNIKA ISTINE”

Da se ne zaboravi ni jedan branitelj

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli