Crna kronika
TRAGIČAN KRAJ POTRAGE ZA RADOMIROM PETROVIĆEM

U Dravi pronađena tijela mladića i njegovog psa
Objavljeno 21. kolovoza, 2018.
Radomir je skočio u rijeku da bi spasio svog psa mješanca koji se utapao
OSIJEK

Mrtvo tijelo Radomira Petrovića (27) pronađeno je u ponedjeljak nešto prije 12 sati, samo stotinjak metara od mjesta gdje je u petak navečer skočio u Dravu u Osijeku, za svojim psom mješancem Garijem koji se utapao. Radomirovo tijelo pronađeno je nedaleko od "Neptuna", a mrtvo tijelo njegova psa Garija isplivalo je u nedjelju oko 17 sati kod katakombi.


- Radomir je navodno bacio psu lopticu, a pas se počeo gušiti pa je brat uskočio u Dravu za njim. Posljednje su viđeni kod katamarana, kad se ide šetnicom prema konjičkom, preko puta ZOO vrta u Osijeku. Jedna žena ih je vidjela i pozvala policiju- ispričala nam je kroz suze Radomirova sestra Dragana Petrović u ponedjeljak u jutarnjim satima još s tračkom nade da će se njezin brat pronaći živ.
Na žalost prava potraga za Radomirom Petrovićem nije mogla biti odmah pokrenuta jer na mjestu gdje je posljednji puta viđen bilo je nemoguće roniti. Kako doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske, ženska osoba nazvala je policiju u petak u 19.15 sati da je mlađa muška osoba šetala psa uz obalu Drave te da je mladić bacio lopticu između dva stara šlepa, u produžetku Strme ulice i u jednom trenutku ispod površine vode nestali su i pas i mladić.
- Na mjesto događaja izišao je pripadnik Specijalne jedinice policije Osijek i, s obzirom na to da je već pao mrak, odlučeno je da će potraga biti pokrenuta u subotu u jutarnjim satima. Međutim, zbog jakih struja i nakupljenog otpada koji se nalazio ispod plovila i oko njih nisu mogli pretražiti dno Drave na tom podučju zbog ugrožavanja sigurnosti ronilaca - doznajemo od Vesne Žnidarić Bolarić iz PU osječko-baranjske.
Pozvano je i policijsko plovilo iz Dalja koje iz istih razloga zbog kojih ronioci nisu mogli pretražiti rijeku nije moglo odvući stare šlepove.
Radomirova majka prijavila je policiji u subotu poslijepodne da joj se sin nije vratio iz šetnje sa psom, a policija joj je predala papuče, povodac za psa, cigarete i upaljač koji su pronađeni na obali.
Kako doznajemo od očevidaca, osobe, najvjerojatnije djelatnici “Vodogradnje”, otišli su na šlepove nakon nestanka 27-godišnjaka i otkačili zaglavljeno granje ispod plovila.
Kako priča Dragana, njezin brat pronašao je Garija kao štene i udomio ga. Volio je s njim šetati osječkom Promenadom. Radomir je bio nekoliko dana u kući svoje majke uz Dravu, a inače obitelj živi u Tenji. Vratio se prije dva mjeseca iz Irske gdje je radio tri godine. Htio se odmoriti i ljeto provesti u Slavoniji, a onda ponovo potražiti posao.
Dragana je apel za pomoć u potrazi za bratom objavila i na Facebooku nadajući se dobrim vijestima, no na žalost nije ih dobila. Članovi obitelji i sami su obilazili obalu Drave, od mjesta nestanka Radomira i Garija, sve do Dalja.
Potragu za nestalim Radomirom objavila je i policija na službenim stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba.
Tijelo Radomira Petrovića pronađeno je, no tijelo gluhonijemog Edina Havića (28) koji je nestao u Dravi kod Gata 9. studenog 2013. godine nikada nije pronađeno. Naime, tog kobnog dana ekipa prijatelja i nogometaša članova nogometne reprezentacije gluhih osoba odlučila je svoje uspjehe proslaviti na jednom od otoka na Dravi. Pri povratku u Gat, čamac u kojemu su se nalazili braća Ivica i Josip Vidaković iz Gata te Edin Havić, prevrnuo se. Ivica je došao do obale i pozvao pomoć, a Josip je spašen u vrlo teškom i pothlađenom stanju. Potraga za Havićem, nažalost, nije dala rezultata. Po jedna osoba utopila se u Osječko-baranjskoj županiji prošle te u 2016. godini.
Sandra Lacić
kobna igra
MLADIĆ JE PSU BACIO LOPTICU
Radomir je posljednji puta viđen u petak između 19 i 20 sati kada je uskočio u Dravu za psom koji se utapao
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike