Mozaik
OVOGA VIKENDA U SLAVONSKOM BRODU

Odličan treći Slavonija Fest CMC200 u Tvrđavi Brod
Objavljeno 20. kolovoza, 2018.
U suradnji s Turističkom zajednicom i Gradom Slavonskim Brodom, CMC televizija predstavlja treće izdanje Slavonija Festa CMC200. Kompletan program predstavljen je nedavno u Novoj ploči u Zagrebu, gdje su se okupili organizatori, glazbenici, novinari i brojni drugi. O festivalu su govorili Mario Kovač, direktor CMC televizije, Igor Polak, koordinator posebnih programa CMC-a, Biljana Lončarić, direktorica Turističke zajednice Grada Slavonskog Broda, Tomislav Goll, organizator Rock maratona, te Tomislav Marinović, organizator Slavonske trke. Naslanjajući se na višegodišnju tradiciju i iskustvo u organizaciji CMC festivala u Vodicama, CMC televizija je 2016. u Slavonskom Brodu, u Tvrđavi Brod, predstavila svoj prvi festival na kontinentu, na kojem je uživalo više od 5000 posjetitelja. Već sljedeće izdanje, održano u kolovozu 2017., okupilo je 18 izvođača i oduševilo više od 10.000 posjetitelja.
Barokna pogranična tvrđava na rijeci Savi, ujedno i spomenik nulte kategorije, 24. i 25. kolovoza pretvorit će se u veliku koncertnu pozornicu na kojoj će izvođači u revijalnom festivalskom dijelu predstaviti nove glazbene uratke.
U petak, 24. kolovoza, na Rock maratonu nastupit će: Jall Aux Yeux (Bihać), Cota G4 (Daruvar), The SIIDS (Rijeka), Bang Bang (Zagreb), Jeremiah’s (Sv. Filip Jakov), Divlji dječak (Slavonski Brod), Chaos Addict (Slavonski Brod), Republika (Slavonski Brod). Headlineri su Kojoti i Divlje jagode.
U subotu, 25. kolovoza, na glavnoj večeri Slavonija fest CMC200 nastupit će: Artan Lili, Opća opasnost, Teška industrija, Emir and Frozen Camels, Flyer, Pravila igre, Komuna, Fluentes, Neki to vole vruće, a headlineri su Bajaga & Instruktori.
Naglašeni pop-rock izričaj, kao sadašnja i buduća smjernica festivala, nastavlja se i ove godine izborom koncertnih headlinera. I za ovogodišnje izdanje festivala osigurana je vrhunska produkcija, od audioopreme do scenografije, rasvjete i voditelja, a svi izvođači nastupaju uživo, što jamči vrhunsku glazbenu koncertnu poslasticu u trajanju dužem od pet sati! Voditeljski par CMC200 Slavonija Festa bit će Dalibor Petko i Edina Pršić, koji su briljantan posao odradili i na CMC festivalu u Vodicama ove godine. Treći Slavonija Fest – CMC200 i Rock maraton, 24. i 25. kolovoza, ponovo upisuju Slavonski Brod na kartu nezaobilaznih ljetnih koncertnih destinacija. T.K.
Najčitanije iz rubrike