Sport
BSK - OSIJEK II

Osječani uvjerljiviji u "generalci" hrvatskih drugoligaša
Objavljeno 20. kolovoza, 2018.
Dva slavonska predstavnika u Drugoj hrvatskoj ligi odigrala su međusobnu utakmicu, a pobjeda je pripala drugoj momčadi Osijeka
Dvostruku međusobnu provjeru imali su ove subote BSK i Osijek II. U prvom susretu zaigrale su klupske pričuve. Susret je bio potpuno neravnopravan. Osječani su, naime, pobijedili pričuve Bjelobrđana s čak 9:1!
Ipak, druga utakmica bila je daleko ozbiljnija i čvršća. Momčadi su zaigrale u najjačim sastavima, a bio je to susret koji je poslužio i jednima i drugima kao posljednja provjera uoči početka drugoligaških borbi za bodove. I taj je suret pripao Osječanima. Gosti su, posebice u prvom dijelu, bili dominantniji, a što su materijalizirali pogodkom Špoljarića, kojemu je pri tome pomogla i loša intervencija domaćeg vratara. Nakon toga, bijelo-plavi u još u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetili, ali se na odmor otišlo njihovom minimalnom prednošću. U devetoj minuti nastavka Krajček je iz kaznenog udarca doveo susret u rezultatsku ravnotežu, kakva je i igra bila do kraja. BSK je štoviše imao dvije odlične prigode. No, Osječani su u samoj su završnici pogodcima Pilja i Radeljića došli do ohrabrujuće pobjede uoči početka natjecanja u višem razredu, u koji će, vjerojatno, startati sa sastavom koji je odradio svih 90 minuta protiv Bjelobrđana kojemu je nedostajala nekolicina od kojih su Meter i Čikvar najbliže udarnoj postavi.
- Zadovoljan sam kako smo odigrali "generalku". U prvom dijelu imali smo apsolutnu kontrolu događaja na terenu. U nastavku nas je poremetio pogodak koji smo primili iz kaznenog udarca, pa nam je trebalo 15-ak minuta da se ponovo posložimo. Kada nam je to uspjelo, zabili smo dva pogodka i preokrenuli rezultat - rekao je Dino Skender, trener Osijeka II.
Nije nezadovoljan bio ni trener BSK-a Denis Krstanović.
- Nakon povratka s osmodnevnih priprema iz Lepenskog vira nisam imao na raspolaganju sve igrače, tako da se udarna postava nije definitivno isprofilirala. Nismo dobro izgledali u prvom poluvremenu, ali je zato nastavak bio na tragu onoga što želim. Dobro smo parirali poletnom protivniku, tako da je šteta što smo ostali u rezultatskom minusu. Bilo je, međutim, dosta pluseva u igri te kada se momčad osvježi vjerujem da ćemo moći zadovoljiti potrebe natjecanja, odnosno naše želje u njemu. Mislim da smo dobili na širini igračkog kadra te da ćemo svakoga izostalog moći nadomjestiti - pričao nam je trener BSK-a Denis Krstanović nakon zaključne pripremne utakmice kojom je djelomice zadovoljan. D.L./D.Kl.
SKUPINA
BSK*1(0)

OSIJEK II*3(1)

BIJELO BRDO - Igralište BSK-a. Gledatelja: 100. Sudac: Denis Plantosar (Darda). Strijelci: 0:1 Špoljarić (12), 1:1 Krajček (54.-11m), 1:2 Pilj (78), 1:3 Radeljić (84).

BSK: Ilinčić, Ištvanić, Periša, Majtanić, Sileš (od 46. Dorić), Žigri (od 80. Sušac), Kovačić, Horvat, Brlić, Krajček, Šimičić (od 65. Popović). Trener: Denis Krstanović

OSIJEK II: Kukić, Ćosić, Šutalo, Radeljić, Hudeček, Talys, Plum, Žaper, Pilj, Špoljarić, Daku. Trener: Dino Skender
Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

Najčitanije iz rubrike