Regija
INKLUZIVNA KOLONIJA SLIKARA

Jaglaci slikali s vrhunskim majstorima kista
Objavljeno 19. kolovoza, 2018.

ORAHOVICA - U dvorištu udruge osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac Orahovica održana je 3. Inkluzivna likovna kolonija humanitarnog karaktera u organizaciji Udruge. Na koloniji je sudjelovalo osam slikara Udruge Bel Art iz Belišća, volonteri udruge Jaglac te sedam osoba s invaliditetom.
- U svom radu uvijek nastojimo istaknuti da naši korisnici nemaju samo ograničenja, nego i brojne sposobnosti, talente i interese koje treba poticati. Oni mogu ravnopravno i ravnomjerno sudjelovati u svim segmentima života lokalne zajednice, pa tako i u likovnom stvaralaštvu. Zahvaljujemo svima koji su svojim sudjelovanjem i donacijom slika pružili podršku u radu udruge Jaglac te ujedno omogućili nezaboravan kreativni dan – rekla je koordinatorica programskih aktivnosti Udruge Jaglac Lidija Stojković. Udruga Bel Art iz Belišća redovno surađuje s orahovačim Jaglacem.


- Ovo je treća godina da surađujemo s ovim prekrasnim ljudima i korisnicima udruge Jaglac i tko god od nas dođe ovdje, sa sobom ponese neprocjenjive dojmove. Ove godine došli smo s osam slikara koji rade u raznim slikarskim tehnikama. Time svojim malim doprinosom, slikama koje ovdje napravimo, a ostavljamo im u vlasništvo, pomažemo u daljnjem djelovanju ove udruge i to nam čini veliko zadovoljstvo – kaže Ivan Vajda, predsjednik Udruge Bel Art Belišće te naglašava kako na svaku ovakvu koloniju njegova udruga teži dovođenju mladih slikara, pa je tako u Orahovici bila mlada umjetnica, akademska slikarica Vanja Eberl.
- Za mene je ovo bilo jedno predivno iskustvo, iako sam mnogo proputovala i odradila niz kolonija, ovakvu još nisam imala. Zajedno smo se sjajno družili, uživali u slikanju, i ova će mi kolonija definitivno ostati u sjećanju - rekla je Eberl.V.G.

Možda ste propustili...

OPĆINA VILJEVO PLANIRA GRADNJU

Srijemski kulturni centar u Ivanovu

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

Najčitanije iz rubrike