Crna kronika
TRAGEDIJA NA UTRCI UBRZANJA

Kvar motora uzrok smrti Kneževića?
Objavljeno 20. kolovoza, 2018.

Vezani članci

13. MOTOSUSRETI U ŽUPANJI ZAVRŠILI TRAGIČNO

Poginuo 34-godišnji motociklist iz Šiškovaca, otac petero djece

Za tridesetčetverogodišnjeg Ivana Kneževića iz Šiškovaca, 13. Motosusreti u Županji, koji su proteklog vikenda održani u sklopu obilježavanja Dana grada, bili su kobni. Naime, u subotu se u dijelu Strossmayerove ulice trebala održati utrka ubrzanja na 402 metra, uz sudjelovanje 25 natjecatelja iz cijele Hrvatske, ali održana je samo pripremna vožnja koja je završila - tragično.
Policijska uprava vukovarsko-srijemska izvijestila je da je oko 12.50 sati jedan motociklist velikom brzinom probio zaštitnu ogradu te podletio pod automobil i nedugo potom od zadobivenih ozljeda preminuo u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci. Naime, nesretni je Knežević za vrijeme upoznavanja staze koja je bila propisno ograđena i zaštićena, odvozio zadanu stazu, ali nije se zaustavio na cilju. Velikom se brzinom nastavio kretati, motociklom je probio zaštitnu ogradu, nastavio se i dalje kretati Strossmayerovom ulicom i potom pao s motora koji je silinom udara probio obližnji zid na stadionu nogometnog kluba Sladorana Županja. Vozač je podletio pod osobni automobil koji se kretao iz smjera Gradišta prema središtu Županje.
Vozilom Zavoda za hitnu medicinu teško ozlijeđeni motociklist prevezen je u Opću županijsku bolnicu Vinkovci gdje su ga liječnici dva sata pokušavali oživjeti, ali nisu uspjeli, pa je 34-godišnjak podlegao teškim ozljedama. Pogibija njihovog mladog sumještanina zavila je Šiškovce u crno… Iza pokojnog Ivana Kneževića, koji je bio sin jedinac poznatog limara u selu, ostala je supruga i petero djece, a prije nekoliko godina preminula im je kćerkica. Uzrok ove strašne tragedije utvrdit će se očevidom i vještačenjem motocikla.
Kako neslužbeno doznajemo, 34-godišnjak je imao problema s motociklom tijekom vožnje, a navodno mu je zablokirao gas, nakon čega su otišle kočnice. Vidjevši da ne može stati, kažu očevidci tragičnog događaja, Knežević je skočio s motora u lijevu stranu i, na žalost, završio pod nadolazećim automobilom koji se kretao prema središtu Župnje, dok se motocikl zabio u zidanu ogradu nogometnog kluba.M.Lešić-Omerović
Možda ste propustili...